Vive Le Voyage

De bezienswaardigheden van Mandalay!

Mandalay is de op één na grootste stad van Myanmar. De stad is niet toeristisch vergeleken met de hoofdstad Yangon. Alle bezienswaardigheden in de stad liggen gespreid van elkaar vandaan. Voor 25000 kyat (+/- 25 euro) per dag kan je een taxi huren om een stadstour te doen. De attracties die je echt niet mag missen zijn:

1. Shwenandaw Kyaung
Deze boeddhistische teakhouten tempel is bijzonder door al haar details. Tegenover de tempel heb je een aantal souvenirshops die boeddha’s en poppen verkopen. De monniken die hier rondlopen maken graag een praatje met je, zodat ze o.a. hun Engels kunnen oefenen. Ook gaan ze graag met je op de foto! Wat leidt tot bijzondere ontmoetingen.

Shwenandaw Kyaung

2. Mandalay Palace
In Mandalay Palace kan je uren rondlopen als je van architectuur en tempels houdt. Vergeet ook niet naar het uitkijkpunt te gaan. Het uitzicht vanaf hier is geweldig. Daarnaast is een bezoek aan het toilet een ervaring. Ook in Mandalay palace kom je monniken tegen die met je op de foto willen.

Mandalay Palace

3. Shwe in Bin Kyaung
Dit boeddhistische klooster is ook van teak gemaakt. Het is aan te raden om het klooster aan het eind van de dag te bezoeken, zodat je de monniken die hier wonen kan zien. Overdag is het erg stil en niet aan te bevelen het klooster te bezoeken.

4. Mahamuni Paya
Een bezoek aan deze boeddhistische tempel is een must. De attractie van deze tempel is het 4 meter hoge zittende boeddha beeld. Vanuit alle delen van het land komen pelgrims hierheen. Mannen staan in de rij om bladgoud op de boeddha te plakken, dit gehele proces is via tv schermen te volgen. Voor vrouwen is het niet toegestaan om dichtbij deze boeddha te komen. Vrouwelijke volgelingen knielen dichtbij om zo een glimp op te vangen. Tip: bezoek één van de astrologen voor een toekomstvoorspelling!

Mahamuni Paya

5. Viewpoint
Het uitzicht op de rivier is prachtig. Echter is hier niet veel te doen. Een korte stop voor het uitzicht is voldoende.

Viewpoint

Voor 10.000 Kyat (+/- 10 dollar) koop je een combi-ticket voor o.a. Shwenandaw Kyaung, Mandalay Palace, Shwe in Bin Kyaung en nog meer bezienswaardigheden in Mandalay.

Meer weten over bezienswaardigheden rondom Mandalay, lees dan de blogs over de U Bein-brug en het Maha Ganayon Kyaung klooster.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.