Vive Le Voyage

Bezoek het Colosseum en Forum Romanum in Rome

Rome, één van mijn favoriete steden in Europa. Je waant je hier in een waar een openlucht museum waar het op iedere hoek van de straat weer een verrassing is wat voor moois je gaat tegenkomen. Het Vaticaanstad, de Spaanse Trappen, het Colosseum, Forum Romanum en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wil je met eigen ogen zien waar vroeger de gladiatorengevechten hebben plaatsgevonden? Ga dan terug in de tijd door tijdens jouw vakantie in Rome het Colosseum en Forum Romanum te bezoeken.

Het Colosseum

Het amfitheater Colosseum wordt gekenmerkt door een zeer rijke geschiedenis. In 80 na Christus is dit imposante bouwwerk in het centrum van Rome geopend met spelen die maar liefst 100 dagen duurden. De omvang van het Colosseum blijkt wel uit de 50.000 toeschouwers die plaats konden nemen op één van de vier galerijen met uiteraard een eregalerij voor de keizer. De toeschouwers konden genieten van onder meer gladiatorenngevechten waar volgens historici tussen de 300.000 en 500.000 mensen zijn overleden. Op warme dagen was het zelfs mogelijk het Colosseum te voorzien van een zonnescherm dat over het hele amfitheater werd gespannen. Hier waren alleen wel 1000 mannen voor nodig om dit te realiseren. Aan de gladiatorengevechten kwam een einde doordat ze werden verboden en door de vele natuurrampen en plunderingen raakte het Colosseum steeds verder in verval. Dit is vandaag de dag nog duidelijk te zien.

colosseum

Ondanks dat het Colosseum niet meer in originele staat verkeerd, is het één van de populairste bezienswaardigheden in Rome. Als bezoeker kan je twee verdiepingen van het amfitheater bezoeken. Vanaf de twee verdiepingen krijg je een beeld van de omvang van het Colosseum en het theater waar duizenden mensen het leven hebben gelaten. In het Colosseum worden ook verschillende tentoonstellingen georganiseerd die je een beeld geven van de oude tijden. Gezien de rijke geschiedenis mag een bezoek aan het Colosseum zeker niet ontbreken.

het-colosseum

Tip: het Colosseum dat in het archeologische hart van Rome ligt, kan je bereiken met de metro door uit te stappen bij halte Colosseo. Het Colosseum is dagelijks geopend vanaf 9 uur. Voorkom uren wachten in de rij door online tickets te kopen. Wil je ook het Forum Romanum bezoeken? Kies dan voor een combi ticket. Je betaalt circa €12,-.

Het Forum Romanum

Het levendige centrum van Rome, dat was het Forum Romanum in de vroegere jaren van Rome. Tijdens het Romeinse Rijk was het Forum Romanum zowel het politieke, juridische, religieuze en commerciële centrum van de stad. Het was de plek om handel te drijven, te praten over politiek en belangrijke beslissingen te nemen. Doordat in de Middeleeuwen de interesse in het Forum Romanum afnam, raakte het langzaam in verval en werd het zelfs een plek waar koeien graasden. Ondanks dat alleen de restanten van het Forum Romanum over zijn, is het nu een interessante archeologisch park op slechts enkele minuten lopen van het Colosseum. Als je door Forum Romanum wandelt kan je een aantal overblijfselen bezichtigen zoals de Tempel van Vespasianus, de vredestempel en de triomfbogen.

foro-romano

 

Tip: begin je bezoek aan het Forum Romanum met een espresso op het terras van Caffe Capitolino. Vanaf het terras heb je namelijk een prachtig uitzicht op het Forum Romanum en het Colosseum. Het café hoort bij Musei Capitolino, maar is vrij toegankelijk. Volg de bordjes zodra je de trappen oploopt van het museum. Je kan er ook voor kiezen hier de Roma del Cielo te pakken, een lift die je naar nog een hoger punt brengt vanwaar waar je een schitterend uitzicht hebt over Rome en de Tiber. Een ticket kost circa €7,-.

????????????????????????????????????

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.