Vive Le Voyage

Bezoek het Museum voor Contemporary Art op een regenachtige dag in Sydney

Ook regenachtige dagen komen voor in Sydney. In steden die vrijwel volledig zijn ingericht op het ‘buiten zijn’, is het soms lastig om te bedenken wat je gaat doen als de hemel wel openbreekt. In Sydney is er dan in elk geval een museum dat je sowieso moet bezoeken: het Museum of Contemporary Art. Bovendien is het ook nog eens gratis. En daar zijn wij Hollanders toch allemaal gek op?!

Het MCA, direct gelegen aan treinstation Circular Quay (en dus ook de Harbour Bridge en het Sydney Opera House), presenteert kunst binnen verschillende thema’s. De tentoonstellingen worden continu afgewisseld met nieuwe expedities.

De in Nederland geboren artiest Matthys Gerber

Ook ik als kunstliefhebber ben door de immense entree naar binnen gelopen en heb me laten inspireren. Nu is kunst van artiest Matthys Gerber te bewonderen in dit museum. Leuk weetje: hij is in Nederland geboren, maar is woonachtig in Australië. Contrasten, portretten en stillevens kenmerken zijn werk.

Expeditie Primavera 2015

Primavera 2015 is een andere expositie die op dit moment te bezichtigen is. Het biedt een podium voor zeven jonge Australische artiesten. Aarde materialen, geluid, muziek en video zijn de middelen waarmee de kunstenaars hun boodschap over culturele productie verspreiden.

Museum of Contemporary Art Collectie

En dan heb je nog de MCA collectie: deze verkent de geschiedenis van contemporary art in Australië. Het werk laat de visie van artiesten zien op de historie ervan.

Zie hier een impressie van het museum op dit moment!

Museum-of-Contemporary-Art-1

Matthys Gerber
MOCA

Matthys Gerber
3

Primavera 2015
2

Primavera 2015
Museum of Contemporary Art 2

Primavera 2015
Museum-of-Contemporary-Art-3

MCA collectie
Museum-of-Contemporary-Art-6

MCA collectie
MOCA2

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *