Vive Le Voyage

Dubrovnik, een bezoek aan de “Parel van de Adriatische Zee”!

Dubrovnik ook wel de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd is een prachtige havenstad dat niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Bij een rondreis in Kroatië mag een bezoek aan Dubrovnik niet ontbreken.

De “Oude stad”

De oude stad van Dubrovnik is de ommuurde binnenstad. Het is uniek vanwege zijn pleinen, kerken, paleizen, fonteinen en pittoreske straatjes. De centrale winkelstraat van de oude stad is de placa straat. Deze route doorkruist de stad van oost naar west. Hier kan je shoppen, of heerlijk genieten op een terrasje in een van de vele cafés. De binnenstad is autovrij dat ervoor zorgt dat je heerlijk kan rondlopen in de stad.

placa straat dubrovnik

Binnen de stadsmuren zijn veel bezienswaardigheden te vinden o.a. de kerk van St. Blasius, de kathedraal van Dubrovnik, het paleis van de rector en het franciscanenklooster. Je kan gemakkelijk één dag rondwandelen in de oude stad en tijdens je bezoek genieten van een van de vele goede restaurants of overheerlijke ijssalons. Tip: Bezoek restaurant Lokanda Peskarija voor heerlijk oesters en mosselen. Tevens geniet je hier van een mooi uitzicht op de haven. De beste pizza’s kan je vinden bij Oliva pizzeria. Dit zit in een van de gezellige zijstraatjes van de placa straat.

Dubrovnik Kroatie

Stadsmuren

De stadsmuren van de oude stad dateren uit de 7e eeuw. De muren zijn 2km lang. Je betaalt 90 kuna (+/- 12 euro) entree per persoon en voor 5 euro extra kan je een audiotour erbij nemen. De audiotour biedt 24 luistermomenten. Echter werkte dit niet helemaal perfect. Het uitzicht vanaf de stadsmuren is prachtig. Je loopt in één richting op de muur wat ervoor zorgt dat je alles doorloopt. Op de stadsmuur zitten een aantal cafés waar je wat kan drinken of enkele versnaperingen kan halen.

Tip: ga in de ochtend, dan is het nog vrij rustig. In de middag brengen bezoekers van de cruiseschepen een bezoek aan de oude stad dat ervoor zorgt dat het drukker is op de muur.

Dubrovnik kroatie

Dubrovnik is de ideale citytrip voor een romantisch weekendje weg, maar ook fotografieliefhebbers komen hier goed aan hun trekken. De architectuur binnen deze oude stad, maar ook het uitzicht vanaf de stadmuren zorgen voor mooie fotomomenten.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.