Vive Le Voyage

Bezoek tentoonstelling van Christian Dior in zijn geboorteplaats Granville

Modeliefhebbers die toevallig op vakantie zijn (of gaan) in de Franse provincie Normandië opgelet: Op dit moment vindt daar namelijk het impressionisme Festival is daar namelijk in volle gang. Tijdens het impressionist Festival zijn er in diverse kustplaatsen allerlei kunst en designexposities te bezoeken, waaronder een tentoonstelling van niemand minder dan Christian Dior.

In Granville, het dorp waar de ontwerper is opgegroeid, is een stijvolle Dior expositie te zien waar je gegarandeerd heel erg hebberig van wordt. In deze tentoonstelling kun je wegzwijmelen bij diverse creaties en foto’s van de beroemde Franse ontwerper. Onder meer enkele foto’s van de tuin van Dior worden geshowd, om de invloed van natuur, licht en reflectie weer te geven in zijn ontwerpen.

Ook worden er creaties van Maison Dior tentoongesteld van na de dood van Christian Dior om te laten zien dat de invloeden en inspiraties van de oprichter ook door zijn opvolgers werden gebruikt, zoals Yves Saint Laurent en Raf Simons.

Tot en met 22 september kun je de tentoonstelling bewoneren in het Musée Christian Dior in Granville. Op deze site vind je meer informatie over het Impressionist Festival.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.