Vive Le Voyage

Bohol en Panglao: De perfecte combinatie

Tijdens onze rondreis in de Filipijnen besloten we naar Bohol en Panglao te gaan. Een verschil met het rustige Siquijor waar we de dagen hiervoor waren. Bohol heeft mooie stukken jungle en Panglao prachtige witte stranden. Lees in deze blog onze hoogtepunten.

Toeristische aanrader, Alona Beach

Ook al kan het wat overweldigend zijn, na een rustig eiland als Siquijor, sla Alona Beach niet over. De diversiteit aan strandtenten en leuke barretjes aan het prachtige strand, met uitzicht op de azuurblauwe zee, maakt dit een perfecte bestemming. Ontmoet gezellige mensen en probeer allemaal een zee-egel van een van de verkopers. Duik je graag? De onderwaterwereld moet hier prachtig zijn. Je kunt hier zelfs een toer boeken naar de walvishaaien bij Oslob. Toevallig rond de jaarwisseling op Alona Beach? Dansen op het strand en genieten van prachtig vuurwerk gaat hier zeker lukken!

02 Alona Beach

Rond de chocolate hills

Wij verbleven op het eiland Panglao waar we een scooter huurden en naar de chocolate hills reden. Alhoewel dit toeristische hoogtepunt ons niet zo veel deed, genoten we des te meer van alles om ons heen. Slingeren langs een prachtig blauwe rivier, felgroene rijstvelden en dichtbegroeide stukken bos. Bohol is prachtig! Om de tocht op de scooter te breken besloten we een nacht bij Nuts Huts te verblijven. Je kunt hier een duik in de rivier nemen en zwemmen naar een dichtbij gelegen waterval. Slaap in een van de hutten, geniet van de goede sfeer en ontspan in de sauna!

03 Rijstvelden

04 Omgeving kerkje

Gave hangbrug bij Bilar

Ik ken het van de plaatjes… een idyllisch landschap met palmbomen en dan zo’n gave verweerde hangbrug over een langzaam stromend riviertje. Wij vonden er één! Wil je hem met eigen ogen zien? Hier de beschrijving: Vanaf Bilar is het zo’n vijf kilometer richting de chocolate hills (Carmen). Aan je linkerhand zie je de Camagao school en vlak daarna een smal straatje met een groot bord. Als je de naam Barangay Dagohoy ziet staan is dit de juiste weg. Rijdt zo’n drieënhalve kilometer langs houten huisjes in het midden van fel groene rijstvelden, zwaai naar de bewoners of stop om te genieten van de natuurlijke rust. Dan, aan de linkerkant, zie je hem hangen! Neem een verkoelende duik bij de Pangas Falls, zo’n 100 meter verderop.

05 Hangbrug

15-daagse rondreis door de Filipijnen

Wij reisden in de kerstvakantie 15 dagen door de Filipijnen. Onze reis begon in Manila. Daarna vlogen we naar Cebu City en ontdekten het zuiden van Cebu. De eilanden Siquijor en Bohol zijn ook aanraders.

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

1 Comment

  1. Sandra

    12 januari 2016 at 23:42

    Te gek! De Filipijnen lijken mij echt fantastisch. Jouw foto’s bevestigingen dit sowieso! Super of ook dat je een tour hebt naar de walvishaaien. Mochten de tickets leuke prijzen krijgen dit jaar, dan overweeg ik zeker om hier naar toe te gaan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.