Vive Le Voyage

Inspiratie voor jouw bucket list!

bucket list

Het jaar 2016 zit er bijna op. Veel mensen kijken terug op het afgelopen jaar en vooruit naar 2017. Iedereen heeft wensen en toekomstdromen. Vandaag deel ik vijf keer bucket list inspiratie!

1. Het Bucket List Boek

Eerlijk gezegd lees ik niet veel, maar toen ik ‘Het Bucket List Boek’ tegen kwam kon ik hem niet laten liggen. Naast het feit dat dit boek er tof uitziet staan er 500 dingen in die je op je bucket list kunt zetten. In 2016 zijn er in mijn leven veel dingen veranderd: We zijn geëmigreerd van Singapore naar Cambodja, hebben prachtige reizen gemaakt, hebben ons eigen product ontwikkeld en ik geef teacher training aan onopgeleide leerkrachten. Aardig wat dingen die ik van mijn bucket list af kon strepen. Voordat 2017 begint wil ik mijn bucket list geüpdatet hebben (samen met mijn vriend) en daar kan dit boek me handig bij helpen.

Tip: Post je foto’s op instagram met #abucketlistlife of check wat anderen gepost hebben.

2. Drama/Komedie: The Bucket List

Met een aantal sterke dialogen en mooie scènes inspireert deze film om aan jouw bucket list te beginnen. De hoofdrol spelers ontmoeten elkaar in het ziekenhuis. Beide mannen zijn terminaal ziek en hebben niet lang meer te leven. De twee besluiten op een dag uit het ziekenhuis te ontsnappen om de lijstjes met dingen die ze ooit nog hadden willen doen te gaan uitvoeren. Ja, goed filmmateriaal om aan die bucket list te beginnen.

3. Verf je wc-deur met schoolbordverf

Een lijst van alle doelen die je nog wilt behalen en alle dromen die je nog waar wilt maken voordat je dood gaat, dat is een bucket list. Het is een ‘levende lijst’ waar je altijd doelen en dromen aan toe kunt voegen. Probeer je lijstje niet op de computer te maken maar zorg ervoor dat jouw bucket list zichtbaar is. Haal een potje schoolbordverf en rol een muurtje in je woonkamer. De deur van je toilet is ook een goed idee (daar neem je vaak even tijd voor jezelf). Door de lijst zichtbaar te maken stimuleer je jezelf aan de slag te gaan en dat is uiteindelijk het doel toch? Toch niet zo’n creatieveling maar meer van de elektronische apparaten check dan het levensdossier eens.

4. Doe een bucket list workshop

Via internet ging ik op zoek en kwam uit bij een bucket list workshop. Serieus, dit bestaat! Je kunt je individueel aanmelden (open inschrijving) of als groep, bijvoorbeeld als activiteit tijdens een vriendinnenuitje, teamuitje of familiedag. Best grappig toch?

  • Na afloop van de workshop heb je jezelf op verrassende wijze beter leren kennen.
  • Ben je erachter gekomen welke mooie dingen er al in je leven zijn.
  • Heb je helder(der) welke wensen en dromen jij hebt.
  • Heb je nieuwe energie om van jouw leven iets speciaals te maken.
  • Ben je een stap dichter bij het realiseren van jouw wensen en dromen.

5. Check Vive Le Voyage voor reisinspiratie

Jaloers, dat ben ik op de deelnemers van Expeditie Robinson. Het lijkt me fantastisch om hutten te bouwen op een onbewoond eiland, je eigen vissen vangen, de spellen te spelen en raadsels op te lossen. Helaas doen er met Expeditie Robinson nog steeds alleen BN’ers mee. Hmm.. eerst maar eens bekend worden dan en tot die tijd lekker rondstruinen op Vive Le Voyage en mijn eigen expedities vorm geven.

Wat staat er op jouw bucket list? Deel jouw dromen en doelen met andere Vive Le Voyage lezers. Laat een bericht achter!

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.