Vive Le Voyage

Cambodja: 10x door de lens van mijn camera

Het is een uitdagende opgave om Cambodja in 10 beelden weer te geven, zeker nu ik er woon zie ik andere dingen dan voorheen. Ik heb het geprobeerd met een fotoreportage: 10x door de lens van mijn camera.

1 De schoonheid van Angkor

Jaarlijks komen meer dan 2 miljoen toeristen naar Siem Reap om het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor te bezoeken. Op een heldere dag in april belandde deze foto van Angkor Wat op m’n SD kaart.

2 Op palen in Kampong Khleang

Kampong Khleang staat op palen. In het natte seizoen zul je zien dat de hele omgeving onderloopt en deel van het Tonle Sap meer wordt. In de droge periode gebruikt men de wegen om boodschappen op de markt te doen.

2-cambodja-kampong-khleang

3 Buikpijn in Phnom Penh

Tijdens je bezoek aan de Killing Fields wordt verteld hoe de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot aan de macht kwam en hij uiteindelijk verantwoordelijk wordt gesteld voor de dood van 1,7 tot 2 miljoen mensen. Ook het Tuol Sleng genocide Museum maakt diepe indruk.

3-cambodja-tuol-sleng

4 De invloed van Pol Pot op het huidige Cambodja

De hoger opgeleiden van de Cambodjaanse bevolking zijn om het leven gebracht. 80% van de leerkracht is weggevaagd. Ik geef teacher training in Siem Reap, omdat ik geloof dat onderwijs de basis is voor de opbouw van een samenleving.

4-cambodja-teacher-training

5 Idyllische eilanden bij de Cambodjaanse zuidkust

Steeds vaker zoeken reizigers de prachtige eilanden van Cambodja op. Wist je dat ruim 60 kleine eilandjes in het zuiden van het land liggen. Hiervan zijn er nog ongeveer 30 onbewoond.

5-cambodja-eiland

6 De krabben bij Kep

Kep ligt aan de kust en staat bekend om haar krabben. Kampot ligt niet ver van Kep en wordt vaak overgeslagen terwijl steeds meer leuke restaurantjes hun deuren openen in het koloniale stadje.

6-cambodja-krabben-kep

7 In oranje gewaden monniken

Bijna 90% van de bevolking in Cambodja hangt het Hinayana-Boedhhisme aan. Je zult veel monniken zien in het land.

7-cambodja-monniken

8 Souvenirs, gemaakt in Cambodja

Eigenlijk is het best jammer dat de meeste souvenirs die verkocht worden op de toeristische markten afkomstig zijn uit China of Vietnam. Siem Reap kent een Made In Cambodia Market waar je wel lokale producten/souvenirs kunt kopen. Neem STAMP bijvoorbeeld, zij printen jouw foto op een postkaart van bananenplant.

8-cambodja-stamp-souvenir

9 Verse vis op de lokale markt

Ik vind markten in Azië fascinerend, zo ook die in Cambodja. Er is veel bedrijvigheid, de lokale bevolking komt samen en men verkoopt de lokale producten.

9-cambodja-lokale-markt

10 De prachtige mensen

Ontmoet de lokale bevolking, leer wat Khmer en probeer een gesprekje aan te gaan. De vriendelijke lach komt al snel tevoorschijn!

10-cambodjaans-kind

 

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

1 Comment

  1. ivonne

    25 november 2016 at 09:44

    Mooie serie. Ik vond Cambodja een heerlijk land met een lieve bevolking.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.