Vive Le Voyage

Een dag in Canterbury

Op een uur rijden van London ligt Canterbury, een schattige plaats omgeven door een stadsmuur die ook wel bekend is om de imposante Canterburry Cathedral. Maar Canterburry heeft veel meer en het is dan ook zeker de moeite waard om een dag in Canterbury door te brengen.

Canterburry Cathedral

Ik heb al aardig wat kerken en kathedralen gezien in de wereld, maar Canterburry Cathedral is toch wel een van de mooiste. Het is een van de oudste kathedralen van Europa die dateert uit 579 na Christus en terecht op de werelderfgoed lijst van Unesco staat. In de kathedraal tref je schitterende glas-in-loodramen, relikwieën en ook graven van bekende Engelsen. De liefhebbers van de verhalen van Koning Arthur, zullen de kathedraal misschien wel kennen als de plek waar Thomas Becket is vermoord.  Wil je meer weten, schiet dan een van de vrijwilligers aan, te herkennen aan de gele sjerp. De toegang bedraagt circa 9.50 pond.

Canterbury Cathedral

Varen net als in Venetië  

De beste manier om de geheime plekjes van Canterburry te ontdekken is met de boot. In de stad vind je 3 opstapplekken om een boottochtje te maken. Als je net zo wilt varen als in Venetië kies dan voor Canterburry Punting of Westgate Punts. Voor circa 8,50 pond maak je een boottocht van 40 minuten.

Varen als in Venetie

Shop till you drop

Mark and Spencer, Primark, Topshop! De winkel liefhebber kan zich wel een dag vermaken in Whitefriars Centre waar de bekende winkelketens zich bevinden. Hou je liever van boetiekjes dan kan je je hart ophalen in Sunstreet of Peters Street.

Café of pub

De leukste restaurants vind je rond Sunstreet. Bestel een biologische lunch bij Oscar and Bentflys en dineer bij La Trapiste. Als je in de buurt van Whitefriars bent, loop dan even binnen bij Quex Barn. Voor fish and chips of een burger kun je altijd terecht bij een pub die zich op bijna iedere hoek van de straat bevind.

English pub

De tuinen van Canterburry

Wat is een stad zonder stadstuinen? Ook Canterburry heeft een aantal stadstuinen, zoals de Dane John Gardens vlakbij Whitefriairs met prachtige uitzichten op de stad. Een bezoek aan de Westgate Gardens kan je mooi combineren met een boottochtje via Westgate Punts.

De tuinen

Park en ride

Als je met de auto naar Canterbury afreist, parkeer dan je auto bij een van de 3 park en rides die iets buiten het centrum liggen. Voor slechts 3 pond kan je de auto de hele dag parkeren, inclusief een retourticket centrum met de bus voor 6 personen. De busrit duurt circa vijf minuten vanaf een van de park en rides. Ideaal dus!

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.