Vive Le Voyage

Caye Caulker: het Bob Marley eiland van Belize

Caye Caulker Bob Marley eiland van Belize

Caye Caulker, waar ze om 11:00 uur al aan de pure Campari zitten en als je ze vraagt welke van de twee voetbalteams er volgens hen gaat winnen is het antwoord “either one will win”. Het leven op Caye Caulker, een eiland aan de oostkant van Belize, is relaxter dan relaxt, chiller dan chill en zodra je één voet op het eiland zet, wordt je verwelkomt door Bob Marley types.

De onderwaterwereld van Caye Caulker

Ga een dag op pad met Jerry en Kevin, van Raggamuffin. Zij laten je vol enthousiasme al het moois in de Caribische Zee zien, zoals schildpadden, roggen, zeesterren, haaien en nog meer bijzondere vissen. Deze twee mannen verzorgen een heerlijke lunch met nachos en rum of fris.

Kevin van Raggamuffin

Kevin van Raggamuffin

Snorkelen met haaien

Snorkelen met haaien

Tip: heb jij je duikbrevet? Dan ruil jij je snorkelenspullen natuurlijk in voor een duikoutfit!

Smullen op Caye Caulker

Begin de dag met een ontbijt bij Amor y Café: een kleurrijk tentje waar ze alles vers serveren, zoals fruit, toast met ei en koffie.

Voor een diner ga je onder andere naar Fran’s Grill of Pizza Caulker. Schreeuwen en koken kan prima tegelijk, dat dacht Francis die met haar grote barbecue en houten meubilair haar eigen restaurant op straat gecreëerd heeft. Een echte BBQ-pro!

Fran's Grill

Fran’s Grill

Dave, een vriendelijke Canadees, runt de kleine pizzatent Pizza Caulker. Hij doet er alles aan om het voor zijn gasten gezellig te maken door het vertellen van goede verhalen, onder het genot van een rumpunch. Pizza Caulker is ook een leuke ontmoetingsplek.

Tip: op de hoofdstraat van Caye Caulker loopt regelmatig de Cake Man rond. Zijn bananenbrood is verrukkelijk!

Rum & zonsondergang op Caye Caulker

The Lazy Lizzard is de hotspot van het eiland, ook wel The Split genoemd. Caye Caulker is namelijk ooit getroffen door een tornado die het eiland in tweeën splitste. Precies op het punt van deze splitsing zit: The Split. Het relaxter dan relaxt en chiller dan chill komt hier helemaal tot zijn recht. Een rumpunch in je hand en genietend van de muziek van The Lazy Lizzard.

Tip: blijf bij The Lazy Lizzard hangen tot zonsondergang, want die is hier adembenemend!

The Split en The Lazy Lizzard

The Split & The Lazy Lizzard

Weltrusten op Caye Caulker

Ben je toe aan wat luxe met een zwembad en een cocktailbar? Boek je verblijf dan bij Sea Side Cabañas. Vanaf het zwembad heb je uitzicht over het azuurblauwe water, het witte strand en de palmbomen.

Sea Side Cabanas

See Side Cabañas

Ga jij liever voor de ontmoetingen met backpackers? Overnacht dan bij Dirty McNasty, waar veel jongeren overnachten en het altijd gezellig is. Oh, en de rumpunch wordt hier ’s avonds gratis geschonken. Voor een hostel met iets minder drukte ga je naar Bella’s Backpackers Hostel. Maak hier gebruik van de gratis kano’s om een rondje om het eiland te kanoën.

Van Mexico naar Caye Caulker

Van Yucatan in Mexico reis je in één dag naar Caye Caulker. Vanaf Merida is het bijvoorbeeld zeven uur met de bus naar Chetumal, waar je op de boot stapt naar San Pedro. Op San Pedro vindt de paspoortcontrole plaatst. Laat ze hier duidelijk weten dat je naar Caye Caulker gaat, dan staat er een boot voor je klaar. De bootreis van Chetumal naar Caye Caulker duurt ongeveer twee uur.

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.