Vive Le Voyage

6 chocoladewinkels om je vingers bij af te likken!

Ben jij een echte chocaholic? Kom dan naar Maastricht, dé chocoladestad van Nederland. De stad heeft een ruim aanbod aan chocoladewinkels. Wanneer je chocolade op een unieke manier wil beleven, dan zijn onderstaande chocolade hemels iets voor jou!

1. Ralph Hagen (Le Darq): ‘Amazing chocolate & coffee experience’

Op de hoek van de Stokstraat ligt chocoladewinkel Le Darq, een echte parel die je als chocolade liefhebber niet mag missen! Wanneer je de chocoladebar binnenstapt, waan je jezelf in een chocolade paradijs. De aandacht wordt getrokken door de vele pralines in de vitrine. De chocolade wordt gemaakt in het atelier van Ralph Hagen. Darq laat gasten kennis maken met het ‘amazing chocolate & coffee experience’ concept. De puurheid van de producten en persoonlijke service samen maken het een unieke beleving.

2. Friandises: Beste bonbons ever!

Op zoek naar de lekkerste bonbons van Maastricht? Stap dan eens binnen bij Friandises aan de Wycker Brugstraat. In het atelier van Friandises wordt alles met de hand bereid. De vele foto’s van bekende mensen in de etalage maakt het bijzonder. Onder andere Bill en Hillary Clinton ontvingen een doosje chocolade. Het Maastrichtse familiebedrijf heeft een naam opgebouwd waar zelfs Het Witte Huis niet meer om heen kan.

3. Abing-Nollé: Een lust voor het oog

Hou jij ook zo van bonbons, chocoladepastilles en toffees? Abbing-Nollé chocolaterie heeft het allemaal! De lekkernijen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar zullen ook je smaakpapillen prikkelen. In 1970 werd de winkel aan de Grote Gracht geopend. Het assortiment van de chocolaterie bestaat uit 30 verschillende soorten bonbons. Abbing Nollé, de plek waar ambacht, passie en kwaliteit samenkomen!

abbing-nolle-chocoladewinkels-maastricht

4. K&K Chocolade Atelier: Leer chocolade maken!

Altijd al willen weten hoe je chocolade het beste thuis kunt bereiden? Dan ben je bij K&K Chocolade Atelier aan het juiste adres! Het kleinste chocoladefabriekje ter wereld, staat bekend om het maken van carrés. Met de beste ingrediënten uit Afrika en Venezuela maken zij exclusieve blends en heerlijke recepten. Zij geven ook workshops, waarin je chocolade professioneel leert te bewerken. Een unieke manier van proeven, voelen en beleven!

5. Boulanger: Deze bonbons zijn ècht zoooo lekker

Achter een neo-klassieke gevel vind je een chocoladewinkel vol met duurzame heerlijkheden, bekend als Boulanger. Deze chocolaterie heeft een uitgebreid assortiment bonbons die bestaat uit ongeveer 55 soorten chocolade met keuze uit melk, puur en witte chocolade. Daarnaast maken zij bonbons met een vulling van crème fraîche, dit is hun specialiteit. De eerste bonbon die gemaakt werd, was de pistache bonbon. Je bent van harte welkom om deze bonbon te komen proeven bij Boulanger.

darq-chocoladewinkel-maastricht

6. Rousseau: Bekend door de pindarotsjes

En als je nog niet genoeg chocolade hebt gezien en geproefd, ga dan naar Rousseau. In 1969, begon Nico Rousseau met de productie van pindarotsjes. Een paar jaar geleden werden naast de pindarotsjes ook de truffels geïntroduceerd. De chocolade wordt gemaakt volgens een geheim recept. Wil je jouw smaak testen en erachter komen van welke chocolade je echt houdt? Volg dan een workshop bij Rousseau.

Dus kom vandaag nog naar Maastricht, om een fantastische chocolade dag te ervaren!

Deze blog is geschreven door gastbloggers Melanie en Elle. Zij studeren Toerisme & Leisure aan de NHTV in Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

1 Comment

  1. Ella

    26 september 2017 at 13:59

    Ik zie het al, ik moet nodig richting Maastricht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.