Vive Le Voyage

Coral Coast, de stranden van West-Australië

De Indian Ocean Drive verbindt langs de kust van West-Australië de hagelwitte stranden, koraalriffen en vissersstadjes met elkaar. Tijdens mijn reis van Perth naar Exmouth had ik gelukkig de tijd om een aantal mooie stranden te bewonderen.

Monkey Mia

Geen monkeys maar dolfijnen. Iedere ochtend komen in alle vroegte dolfijnen vanuit de oceaan naar de kust. Dit doen ze om gevoederd worden, ze krijgen hier namelijk 10% van wat ze dagelijks eten. De rest vangen ze zelf in de oceaan. Het is inmiddels een dagelijkse showcase geworden, maar het is een unieke ervaring om de dolfijnen van zo dichtbij te zien. Na de ‘show’ kan je genieten van het mooie strand. Aan de boardwalk vind je een aantal restaurants en hostels.

Sunset monkey mia

Shell Beach

Schelpen, schelpen en nog eens schelpen. Nog nooit eerder heb ik zo’n mooi strand gezien dat bestaat uit alleen maar hagelwitte schelpen. Het ligt niet heel comfortabel, al is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Shell Beach

Sharks Point

Ga hier vooral niet zwemmen! Loop de boardwalk op en kijk hoeveel haaien je kan tellen die op tientallen meters van de boardwalk zwemmen.

Sharks bay

Coral Bay

Ook wel bekend als the Jewel of the North. Het prachtige strand is perfect om bij te komen van de vele kilometers die je inmiddels in de bus of auto hebt doorgebracht. Je kan hier mooie wandelingen maken langs het strand, krabbetjes tellen, snorkelen, kayakken, of gewoon even niks doen en genieten van al het moois. In het dorpje kan je bij de lokale bakker lekkere broodjes en coffee to go halen voor de lunch.

Coral Bay

Turquoise Bay

Misschien wel het mooiste strand van West-Australië dat ik heb gezien. Hagelwit zand, azuurblauwe zee en vele tropische vissen op slechts een paar minuten zwemmen uit de kust. Neem wel je eigen eten mee want er zijn geen restaurants. Wel zijn er een aantal overkapte picknickplekken en sanitaire voorzieningen.

Turqouise bay

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.