Vive Le Voyage

Cultuur & historie in Praag!

Hou je van cultuur & historie, dan is Praag een absolute aanrader om te bezoeken. Praag wordt niet voor niks beschouwd als een van de mooiste steden van Europa! Daarnaast staat het historisch centrum op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Maar wat maakt Praag zo bijzonder? Voor mij is dat de verhalen die je terugvindt in elke deel van de stad. Het heeft zoveel geschiedenis dat je er dagen kan rondlopen en de cultuur en historie van de stad kan opsnuiven. Graag deel ik je met jullie mijn hoogtepunten tijdens mijn bezoek aan Praag:

Karelsbrug

Een bezoek aan Praag zonder de Karelsbrug te bezoeken is geen bezoek aan Praag. Het bijzondere is dat er voor ieder wat wils te vinden is op de Karelsbrug. Hou je van landschap en fotografie, dan kan je vanaf en op de Karelsbrug de mooiste foto’s maken? Hardloop je als je op een stedentrip bent, dan kan je over de Karelsbrug heerlijk hardlopen. In de vroege ochtend kijkt niemand hiervan op, want je ziet allemaal mensen die hier hardlopen. Hou je van markten? Je vindt op de Karelsbrug leuke toeristische stands. Buiten de bijzondere geschiedenis en architectuur van de brug, valt er altijd iets te beleven! Vergeet niet om de gouden hond bij de voeten van het standbeeld van St. Jan van Nepomucky aan te raken. Volgens de legende kom je dan ooit terug in Praag.

1

Joodse wijk & museum

De Joodse wijk is dankzij de mooie gebouwen een plezier om doorheen te lopen. Het Joodse museum, waar de synagogen, de begraafplaats en het stadshuis onderdeel van zijn, is zeker een bezoek waard. Naast de geschiedenis die je hier vindt, is het een trendy en chique wijk. Als je van architectuur houdt, geniet je ook van de vele mooie gebouwen!

2

Oude stad

De oude stad is onderdeel van het historisch centrum en staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De historische gebouwen, kerken en torens zijn beschermd. Het oude stadsplein is het centrum van de oude stad. Hier vind je de bekende Astronomische klok uit 1410. Als je dit wilt bezoeken, kan ik je aanraden om vroeg in de ochtend te gaan, dan zijn er nog niet veel toeristen te vinden. Het oude raadhuis, dat grenst aan de Astronomische klok, is een uniek gebouw. Het bestaat uit meerdere aan elkaar gebouwde huizen in verschillende bouwstijlen. Vanaf de Raadhuistoren heb je een mooie uitzicht over de oude stad. Een bezoek aan de Kruittoren is ook zeker de moeite waard. Bijzonder hieraan is dat de auto’s nog steeds onder de toren rijden. Ook hier kan je genieten van een schitterend uitzicht.

3

Praagse Burcht

De Praagse Burcht is een van de grootste paleizencomplexen ter wereld. In de Praagse Burcht vind je meerdere binnenplaatsen, kerken en paleizen. Je kan hier dagen rondkijken en er is hier zoveel te doen. Neem hier dan ook voldoende de tijd voor. Twee leuke tips als je hier naartoe gaat: breng een bezoek aan het Gingerbread museum/winkel en loop via de oude burchttrappen naar beneden. Je hebt dan een prachtig uitzicht!

4

Kampa-eiland en museum Kampa

Kampa eiland is een rustig eilandje waar je in rust langs de rivier kan lopen en een mooi uitzicht hebt op de Karelsbrug. Hou je van moderne kunst en cultuur, dan kan je op het eiland museum Kampa bezoeken. Je herkent het museum direct aan de drie levensgrote baby’s van kunstenaar David Ĉerný.

5

Deze stedentrip is mogelijk gemaakt door Czech Tourism & het Fusion hotel. Bedankt voor de bijzondere ervaring!

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

1 Comment

  1. Annaa Nutilova

    19 januari 2015 at 10:22

    Isabel,

    Bedankt voor dit mooie overzicht van de historische en culturele kant van Praag. Prachtige foto’s ook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.