Vive Le Voyage

Dagtrip vanuit Sevilla naar het strand in Cadiz

In Sevilla kunnen de temperaturen in de zomer oplopen tot 40 graden! Sevilla is een stad voor levensgenieters waar veel te doen is, maar er is géén strand in Sevilla. De oplossing is om vanuit Sevilla naar het strand in Cadiz te gaan. Dit gaat heel gemakkelijk met de bus en is perfect om de hitte in de stad even een dagje te ontlopen!

Cadiz

Cadiz

Cadiz is een klein stadje met de bijnaam ‘klein Havana’.  De Zuid-Spaanse havenstad Cadiz lijkt namelijk erg veel op Havana dankzij een vroegere zeeverbinding tussen beide steden. Zoveel zelfs dat Cadiz ongemerkt stand-in was voor Havana in de Bondfilm Die Another Day. De beroemde scène waarin Halle Berry in haar oranje bikini uit de zee komt en met Pierce Brosnan, is opgenomen aan het La Caleta strand van Cadiz. Het is tevens de oudste bewoonde stad van West-Europa. De sfeervolle oude binnenstad met een mooie boulevard is volledig omgeven door water. Een wir war van pleinen en smalle straatjes zorgen ervoor dat een gezellig plaats is!

Cadiz strand

Stranden

Er zijn meerdere stranden in Cadiz, maar de aanrader is Playa de la Caleta. Omringd door een mooie boulevard en je ziet de kleine vissersbootjes in de oude haven dobberen in het helderblauwe water van de Middellandse Zee.

Daarnaast is er “Playa de la Victoria”, wat vooral populair is bij de lokale bevolking.

Hoe kom je in Cadiz

  • Vanuit Sevilla gaan er ieder uur een bus naar Cadiz.
  • Deze bussen vertrekken vanaf het busstation Plaza de San Sebastian.
  • Kaartjes kun je op de dag van vertrek in de bus zelf kopen of bijvoorbeeld een dag eerder op het busstation.
  • De busrit duurt ongeveer een uur.
  • Kosten: €9,50 enkele reis.
  • Vanaf het busstation is het ongeveer 15 minuten lopen naar de stranden.

Tip: Er zijn meerdere leuke hostels en hotels in Cadiz en je kun er dus ook een meerdaagse trip van maken. Het nachtleven in Cadiz is bruisend en het is de bakermat van de Flamenco!

strand cadiz

 

Reizen geeft me energie en maakt mij een rijker mens. Dit kan zowel door korte trips in Europa en Nederland te maken als door verre reizen. Waarbij Azië mijn favoriete werelddeel is. Wat ik zie op mijn reizen aan prachtige mensen, culturen, imponerende natuur, of alles wat op een andere manier mijn zintuigen prikkelt, draagt bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik loop graag buiten de gebaande paden! De wereld is zo mooi en leerzaam!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.