Vive Le Voyage

De 5 beste steden voor al jouw kerstinkopen

De dagen worden korter, de nachten kouder en steeds meer winkels zijn mooi versierd. Oftewel  Kerst is in aantocht. Ik krijg dan altijd spontaan zin om te gaan winkelen, want traditiegetrouw ligt er onder mijn kerstboom een stapel cadeaus. Dit jaar ga ik zelf kerstinkopen doen in Maastricht, maar er zijn vele andere steden waar je perfect inkopen kunt doen. De 5 beste steden voor jouw kerstinkopen heb ik voor je op een rij gezet.

Düsseldorf

In de wintermaanden is Düsseldorf een echt winterwonderparadijs compleet met één van de grootste kerstmarkten van Europa. De warenhuizen en boetiekjes zijn de perfecte plekken voor unieke kerstcadeaus. Mijn favoriete winkelstraat blijft de Königsallee, een elegante winkelboulevard die ook wel wordt gezien als één van de mooiste ter wereld.  Aan weerszijden bevinden zich hier vele luxe winkels waar je uren kunt winkelen. Rond de Kerst ademt de Königsallee zelfs nog meer sfeer uit, de gracht die in het midden van de Königsallee ligt is zelfs mooi verlicht. Wil je even bijkomen van het shoppen, dat kan perfect met een gluhwein op één van de vele verwarmde terrassen die Düsseldorf rijk is.

London

In Europa is London toch wel de ultieme winkelstad. Oxford Street, Soho, Regent Street en Covent Garden zijn schitterend verlicht en in de grote warenhuizen worden de cadeaus in de meest luxe cadeauverpakkingen verpakt. Door de extra openingstijden heb je gelukkig alle tijd om dat ene perfecte cadeau te vinden. Als je in London bent mag een bezoek aan het wereldberoemde warenhuis Harrods natuurlijk niet ontbreken, want door alle kerstversiering is het bijna alsof je in het decor van kerstfilm rondwandelt. Uit gewinkeld? Loop dan naar de Tower waar zich de beroemde ijsbaan bevindt. Een heerlijk winters uitje na een dag kerstinkopen doen.

Antwerpen

Antwerpen is met haar mooie grote winkelstraten en gezellige kerstmarkten een perfecte bestemming voor jouw kerstinkopen. Helemaal als je bijvoorbeeld maar een dag de tijd hebt. Vanuit Nederland ben je namelijk binnen een paar uur in Antwerpen en met de Thalys zelfs in 5 kwartier. Niet alleen de bekende winkelstraat de Meir, maar ook de andere winkelstraten zijn sfeervol versierd. Een leuke winkelspot is de Stadsfeestzaal waar je ruim 40 winkels verspreid over 4 verdiepingen kan vinden. Ideaal dus ook als het weer het even af laat weten. Een dag shoppen sluit je het beste af in één van de vele kroegjes met een Belgisch biertje en aansluitend met een fijn diner in  het restaurant Appelmans.

Milaan

Met Galleria Vittorio Emanuele, één van de oudste winkelcentra ter wereld, is dit een perfecte winkelstad. Milaan biedt voor iedere wat wils. Zo kan je in het beroemde warenhuis La Rinascente luxe artikelen kopen. Ben je meer op zoek naar leuk geprijsde kerstcadeaus? Kijk dan op het Piazza Duomo in één van de honderden kraampjes. De wijk Porta Nuova is zeker ook een aanrader om te bezoeken, al is het maar om de schaatsbaan die je hier kan vinden. Milaan is niet alleen bekend om de vele mooie winkels, de aperitivo waar je bij een cocktail diverse Italiaanse hapjes geserveerd krijgt heeft de stad ook bekend gemaakt. Hoe kan je nu beter een intensieve kerstshop dag afsluiten dan met een aperito in de artistieke wijk Brera. Vergeet niet een panettone te kopen voordat je naar huis. Een traditioneel Milanees zoet kerstbrood. Heerlijk voor het kerstontbijt.

Galleria Vittorio Emanuele

Galleria Vittorio Emanuele

New York

Ok, misschien niet de goedkoopste optie, maar New York blijft toch wel dé stad voor kerstinkopen. Schitterend verlichte straten, kerstmannen op iedere hoek van de straat en de mooiste etalages in de bekende warenhuizen als Macy’s en Bloomingdale. Vanaf half november is ieder jaar de kerstmagie compleet in New York. Zo zijn op diverse plekken in de stad kerstmarkten te vinden, zoals Bryant Park en Grand Central Terminal. Bezoek ook Rockefeller Plaza of Central Park  en schaats een rondje op één van de bekendste schaatsbanen te wereld. De shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen op 5th Avenue, Nolita, Soho of Noho. Ik zou maar wat ruimte over laten in je koffer.

Kerstcadeaus

Kerstcadeaus

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.