Vive Le Voyage

De 5 leukste boeken met reisverhalen

Ik ben een enorme fan van lezen en van reizen, daarom lees ik vaak boeken die over reizen gaan. Eerder heb ik al mijn top 5 van boeken over reisverhalen gedeeld met jullie. Maar ik heb weer een aantal nieuwe boeken gelezen en deze 5 boekentips wil ik ook graag weer met jullie delen.

1. Wild van Cheryl Strayed

Een geweldig boek over een vrouw die een 1700 kilometer lange wandeltocht maakt over het Pacific Crest Trail door de wildernis van Californië en Oregon. Haar moeder is recent overleden, ze is net gescheiden, ze werkte als serveerster en vluchtte regelmatig in heroïne en te veel seks. De reden dat ze deze wandeltocht maakt is om een kentering in haar leven aan te brengen. Zonder enige ervaring begint ze op te kleine schoenen en een veel te zware rugzak aan de maandenlange tocht.

Het is een verhaal over doorzettingsvermogen en persoonlijke groei. De eenzaamheid, het doorzetten, de pijnen die bij de tocht komen kijken, worden werkelijk prachtig beschreven. Met iedere pagina die je leest groeit het respect voor Cheryl en hoop je dat ze het eindpunt gaat halen. Dit soort boeken geeft je power!

Wild

2. De wildernis in van Jon Krakauer

In april 1992 lift de 24-jarige Chris McCandless naar Alaska om daar de wildernis in te trekken. Hij neemt een geweer en 10 pond rijst mee. Hij heeft zijn spaargeld aan een goed doel geschonken, zijn auto achtergelaten en het geld in zijn portemonnee verbrand. Vier maanden later wordt zijn lichaam gevonden door een elandjager.

Na het zien van de film “Into the wild” was ik zeer benieuwd naar het boek. Het boek is zo prachtig samengesteld door de onderzoeken en de gevonden informatie. Het is echt een ode aan Chris McCandless en een unieke beschrijving van zijn tocht. Jon Krakauer heeft jaren research gedaan voor dit boek en dat is te merken. Het boek is boeiend van de eerste tot en met de laatste pagina.
de wildernis in

3. Marching Powder van Rusty Young

Er gaat een compleet andere wereld voor je open als je dit waargebeurde verhaal leest. Rusty Young smokkelt drugs en belandt in Bolivia in de gevangenis. Het is bizar hoe deze gevangeniswereld eruit ziet: de beste cocaïne van Bolivia wordt in de gevangenis gemaakt, de gedetineerden runnen hun eigen ‘dorp’ en de bewakers slechts de poorten bewaken en corrupte handeltjes met gevangenen drijven. Het verhaal lijkt ongeloofwaardig, maar is volkomen realistisch.

Het boek is alleen in het Engels verkrijgbaar, maar het leest als een trein. Een erg bijzonder boek wat je nooit meer vergeet als je het gelezen hebt!

marching powder

4. Turbulentie, Annette Herfkens

Annette Herfkens overleefde als enige een vliegtuigramp en bracht acht dagen door in de Vietnamese jungle voordat ze gevonden werd. Na haar bijzondere redding slaagt ze erin om haar leven weer op te bouwen, het verdriet om de dood van haar verloofde een plek te geven, haar carrière te hervatten en de liefde weer te vinden.

Het verhaal van het ongeluk is heel indrukwekkend. Het leest makkelijk weg en het is bijzonder om te lezen hoe zij zich door de zware tijd heeft geslagen. Het geeft een unieke kijk in het overleven van een vliegtuigramp.

turbulentie

5. Ben je ervaren? van William Sutcliffe

Ben je ervaren? schetst een hilarisch beeld van twee backpackers die ver van huis zijn op zoek naar zichzelf. Dave reist met Liz naar India, omdat hij met haar naar bed wil, maar ze blijkt onuitstaanbaar te zijn. Dave vindt India een vreselijk land en Liz geniet van India.

Het is leuk om te lezen hoe een jonge jongen een reis door India maakt. Het is vooral erg leuk om te lezen als je zelf in India bent geweest. Maar ook al heb je niets met India, dan is het gewoon een ontzettend grappig boek.

benje ervaren

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

2 Comments

 1. Denise

  15 maart 2016 at 12:21

  Mijn favoriet staat er niet bij (op mijn blog zie je welke dat is), maar ‘Ben je ervaren?’ is wel echt een ‘klassieker’ ja. Ik ga je andere top 5 nog even bekijken.

  • Marieke Willems

   15 maart 2016 at 22:46

   Hoi Denise, ik heb net op jouw blog gekeken en dat boek klinkt ook erg interessant. Ik heb het op mijn lijst gezet! Thanks voor de tip!
   Groetjes Marieke

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.