Vive Le Voyage

De 7 mooiste tempels van Azië

Azië kent vele mooie tempels die het brengen van een bezoek meer dan de moeite waard zijn. Ik ben dol op tempels en heb al best veel tempels mogen bezoeken in Azië. Daarom deel ik mijn top 7 van de meest prachtige tempels in Azië met jullie.

1. Bagan, Myanmar

Bagan is niet één bouwwerk, maar een grote verzameling van indrukwekkende tempels. Duizenden tempels heeft Bagan te bieden op een oppervlakte van 40 km2. De ongeveer 4.000 tempels zijn vanaf een hoger gelegen positie schitterend. Bagan heeft de grootste verzameling boeddhistische tempels, pagodes en ruïnes ter wereld. Een unieke belevenis is om met een luchtballon over Bagan heen te vliegen. De ligging van de tempels van Bagan maakt dit gebied magisch.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

2. Borobudur, Indonesië

Het hoogtepunt van het Indonesische eiland Java: de Borobudur. De Borobudur is de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Het is opgebouwd  uit miljoenen blokken steen en heeft als vorm een grote stoepa (klokvormig boeddhistisch bouwwerk). Deze tempel is volledig gerestaureerd en er zijn diverse platformen met prachtige beelden. De mooiste manier om de Borobudur te ervaren is door er aanwezig te zijn bij de zonsopkomst.

borobudur

3. Angkor Wat, Cambodja

Angkor Wat is de ‘hoofdtempel’ van een gebied met meerdere tempels wat ligt bij het stadje Siem Reap. Angkor is de verzamelnaam van het hele gebied met alle tempels. Angkor Wat is 900 jaar oud en wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Hou er rekening mee dat het hier in de loop van de dag erg druk kan worden, dus je bezoekt hem best ’s morgens vroeg of in de vooravond.

20140924_095249_1 (1)

4. Harmandir Sahib, India

Deze tempel in Amritsar vormt het belangrijkste heiligdom voor sikhs. De tempel staat ook bekend als de ‘Gouden Tempel’. De tempel is omringd door water, wat de mooie architectuur van het gebouw accentueert. Per dag komen hier zo’n 100.000 mensen, waarvan er ongeveer 30.000 gratis komen eten. Een bezoek aan deze tempel is een bijzondere ervaring!

Harmandir Sahib

5. Tempel van de Hemel, China

De Tempel van de Hemel, die ook wel het ‘Altaar des Hemels’ wordt genoemd, ligt in Peking. De keizers van de stad hielden hier rituele ceremonies, waarbij ze een rol hebben als bemiddelaar tussen hemel en aarde. Deze tempel ligt in een prachtig park. Vlakbij het park ligt één van leukste markten van Beijing, de Hongqiao Pearl Market.

temple of heaven

6. Taktshang Monastery, Bhutan

Dit boeddhistisch klooster is gelegen in Bhutan. De ligging is geweldig: het is tegen de rotsen opgebouwd en hangt 700 meter boven de Parovallei. Dit zorgt voor een spectaculair aanzicht. Taktshang bestaat uit zeven tempels en de naam Taktshang betekent ‘Tijgernest’.

Taktshang Monastery

7. Shwedagon Pagoda, Myanmar

De grootste en mooiste pagode van Myanmar is de Shwedagon Pagoda. Deze kegelvormige pagode van maar liefst 98 meter hoog, is bekleed met 50.000 kilo bladgoud en vele duizenden kostbare edelstenen. Het is één van de belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden ter wereld. Iedere Birmees moet dan ook minimaal eenmaal in zijn leven een bezoek brengen aan de Shwedagon Pagoda.

Shwedagon Pagoda

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.