Vive Le Voyage

De alternatieve tour in Praag!

Ben je al eens eerder in Praag geweest of wil je een dag iets anders van de stad zien, dan kan ik je de alternatieve tour in Praag aanbevelen. Wat was dat leuk! Tijdens deze tour krijg je vanuit het perspectief van jongeren te horen hoe zij de Tsjechische maatschappij verandert vinden na het vallen van het communisme. De gids vertelt gepassioneerd hoe de graffiti en street art scene van Praag in elkaar zit en je komt op plekken waar je niet zo snel uit jezelf naartoe zou gaan.

Zo hebben wij het alternatieve kunst gebouw Trafačka bezocht. Hier wonen diverse kunstenaars en dit gebouw heeft mooie graffiti tekeningen. Allerlei bekende graffiti artiesten hebben hier een steentje bijgedragen. Ik heb veel geleerd over graffiti en de “straatregels” van de scene. Graffiti artiesten schrijven altijd hun naam en straatnummer waar ze zijn opgegroeid bij hun kunstwerk. Als beginner mag je nooit over een professionele straatartiest heen spuiten. Ik vond het fascinerend om hier meer over te weten.

Tijdens deze tour werd mij ook verteld dat de meeste kerken in Praag niet meer gebruikt worden als kerk, maar dat veel kerken tegenwoordig dienen als club of worden gebruikt voor tentoonstellingen. Ook kreeg wij veel te horen over de bekende artiest David Černý. Hij staat bekend om zijn extreme kunstwerken zoals de levensgrote paarse middelvinder in de rivier. De tour eindigde in Paralelni Polis; een café/hub voor techies en hackers. In dit café kan je alleen met bitcoins betalen. De alternatieve tour kan ik je echt aanbevelen als je meer wilt weten over subculturen in Praag. Hieronder een korte impressie van de tour:

7

8

9

11

12

13

Deze tour is mogelijk gemaakt door Czech Tourism, het Fusion hotel en Prague Alternative Tours. Bedankt voor de bijzondere ervaring!

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.