Vive Le Voyage

De Atacama Woestijn in Chili

De Atacama woestijn ligt in het noorden van Chili en is de droogste woestijn ter wereld; er valt maar een paar mm regen per jaar en op sommige plaatsen is er zelfs nog nooit regen gevallen! Deze woestijn heeft zand, zoutmeren, lava (door de vele vulkanen op de grens van Chili en Bolivia) en veel rotsvlakten. Er is een regio in de Atacama woestijn dat veel wegheeft van het aardoppervlakte van Mars. Deze woestijn is dus een hele bijzondere plek om een keertje te bezoeken.

chile2 chile1 copy

Je vliegt van Santiago de Chile naar Calama, om vervolgens de auto te pakken naar San Pedro de Atacama, een dorpje gelegen in de woestijn. Dit is het beginpunt voor de meeste toeristen die het gebied bezoeken; je hebt hier de reisorganisaties voor de dagtrips en een variëteit aan hotels & restaurants. Zodra je aankomt, en je hebt niets van te voren geregeld (wel handig, het is best druk bezocht), meteen naar een klein reisbureau om je excursies te boeken. Wij zijn naar Cosmo gegaan en dat was heel goed: een Engelstalige gids en een unieke trip die bij geen enkel ander reisbureau te krijgen is: de Altiplanic Lagoons. Daarnaast zijn de Geisertour, de flamingo’s en de Valle de la Luna (Moon Valley) tour ook heel bijzonder.

chile3 chile4

Als je in de avond nog energie over hebt, ga dan absoluut naar die gekke Franse astroloog; de Atacama woestijn is de beste plek ter wereld om de sterrenhemel eens goed te bekijken, ik heb de Melkweg nog nooit mooi gezien. Echt waanzinnig.

chile5

San Pedro de Atacama is een goed uitgangspunt om door te reizen naar de zoutvlaktes van Bolivia. Maar blijf echt een paar dagen in deze woestijn en neem het allemaal in je op; je gaat niet veel mooiers zien dan dit schouwspel van kleuren.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.