Vive Le Voyage

De beste reisverzekering voor een werkende backpacker

Behalve het feit dat ik mijn spullen onderweg liever niet kwijtraak (duh), wil ik qua verzekering ook graag voorbereid zijn op onvoorziene gebeurtenissen. Je weet namelijk maar nooit wat je kan overkomen, toch! Ik heb contact gehad met de Rabobank over een doorlopende reisverzekering bij Interpolis, en zij vertelden me dat een zakelijke dekking verplicht is wanneer ik van plan ben om te gaan werken in het buitenland. Omdat ik naar Australië ga, is een werelddekking voor mij van toepassing. Ik wil graag dat mijn nieuwe spullen het komende jaar als nieuwwaarde verzekerd zijn. Dit zit er gelukkig bij inbegrepen. Zo ga ik toch met een iets geruster hart op pad!

Maximale periode reisverzekering

Er is alleen een nadeel: het is niet mogelijk om me langer dan 366 dagen te verzekeren. Verlengen is ook geen optie. Als ik van plan ben langer dan een jaar te blijven, is OOM verzekeringen een beter idee.

#komtwelgoed

En wat nou als ik geen plan heb qua reistijd? Na een frisse wind door mijn hersenen heb ik besloten om toch voor Interpolis te kiezen. Blijf ik langer weg? Dat zie ik dan wel weer. Alles komt goed, toch? Dan kan een reisverzekering al helemaal niet moeilijk zijn. (Hoop ik).

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.