Vive Le Voyage

De highlights van Luang Prabang

Wat Luang Prabang zo uniek maakt is dat je door de hele stad oude gebouwen en tempels vindt. Luang Prabang staat niet voor niks als stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door de authentieke tempels wonen er veel monniken in Luang Prabang, zij geven de stad een relaxte sfeer. In Luang Prabang vind je voor ieder wat wils; designwinkels, heerlijke eetgelegenheden, boetiek hotels, spa’s en nog veel meer. Het is een stad waar je gemakkelijk een week kan vertoeven. De absolute hoogtepunten in en rondom Luang Prabang zijn:

Fietsen door de UNESCO stad

Luang Prabang is een compacte stad, maar al snel loop je heel wat kilometers. Per fiets de stad verkennen is dan ook een aanrader. Als je maar een aantal dagen hebt, leer je de stad sneller kennen en kan je makkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de ander. Fietsen huren kan bijna bij ieder guesthouse.

Tempel in Luang Prabang

Struinen over de avondmarkt

De avondmarkt in Luang Prabang is dé markt van Laos. Het is een kleurrijke markt en ze verkopen echt van alles; kleding, leuke souvenirs, handgemaakte dingen, maar ook antieke spullen. En dit tegen mooie prijzen! De avondmarkt vindt iedere avond plaats in de hoofdstraat van de stad. Wil je erbij horen dan mag een olifantenbroek niet ontbreken als aankoop ;). Tip: vergeet niet te onderhandelen!

De aalmoes ceremonie van de Monniken

Luang Prabang staat bekend om haar monniken. De aalmoes ceremonie is één van de dingen die ieder toerist moet doen. Gelovigen Laotianen schenken eten aan de monniken. Aan het begin twijfelde ik of ik de ceremonie wilde meemaken. Ik was bang dat dit een toeristisch aangelegenheid was geworden, maar ik vond het meevallen. Ja, je ziet toeristen op de grond zitten en eten schenken aan de monniken, maar het blijft een authentiek gebruik waar toeristen in mee zijn gegaan. Wil je dit meemaken, dan moet je vroeg op. Rond 05.00 zaten wij op de hoofdstraat te wachten. Het is een waanzinnig moment om mee te maken. De sliert monniken in oranje gewaden lopen snel voorbij om de aalmoezen te verzamelen. Houd je van fotografie, dan is dit een waar fotomoment!

Monniken bij tempel

De waterval van Kuang Si

Zo’n dertig kilometer ten zuiden van Laos bevindt zich de waterval van Kuang Si. Dit is e één van de mooiste watervallen van Laos en zeker een bezoek waard. Je kan het vervoer naar de waterval zelf regelen met een tut-tuk of via je guesthouse. Wij boekten het via ons guesthouse omdat dit de goedkoopste optie was. De kosten waren 50.000 kip (5,40 euro) per persoon. De entree van de waterval bedraagt 20.000 kip (2,16 euro). Je krijgt zo’n drie uur de tijd om de waterval te verkennen.

Als je naar de waterval loopt, kom je verschillende poelen tegen. De kleur van het water is bijzonder mooi. Je kan helemaal omhoog lopen zodat je een uitzicht over het gebied hebt, dit viel echter tegen omdat je niet veel ziet. Wat ik wel fijn vond is dat je hier rustig kan genieten van de stilte. Als je van plan bent om helemaal omhoog te gaan, dan raad ik je aan via het linker pad omhoog te lopen, hier zijn trappen. Wat leuk is aan de poelen, is dat je een gratis Dr. Fish behandeling krijgt! De vissen eten je dode huidcellen op.

De waterval van Kuang Si

Tip: Zoek je een fijne accommodatie in Luang Prabang dan kan ik je zeker Singharat Guesthouse aanbieden. Voor backpackers die een tijd op pad zijn wellicht iets te duur, maar de fijne kamer met airco is een cadeau als je even iets “luxer” wilt verblijven.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.