Vive Le Voyage

De highlights van Wenen

Omdat je tijdens een stedentrip maar een paar dagen hebt om een stad te verkennen, komt het vaak aan op het maken van keuzes. Wat zijn de highlights van de stad en wat wil ik echt zien? Ik heb mijn highlights van Wenen voor je op een rij gezet.

Shoppen in de Mariahilfer Strasse of Kärntner Straße

De Kärntner Straße is de bekendste winkelstraat in Wenen en strekt zich uit van de Stephansplatz tot de Weense Staatsoper aan de Karlsplatz. Net als in de Mariahilfer Strasse zijn de bekende modeketens hier alom vertegenwoordigd. Ga voor leuke boetiekjes naar de Zollergasse en Lindengasse. De dure design winkels kan je vinden in de Kohlmark.

Shoppen in Wenen

Spanische Hofreitschule

Een van de oudste opleidingsscholen voor paarden dat vroeger eigendom was van de keizerlijke familie. De adellijke jeugd leerde hier paardrijden en paarden werden getraind als rij- en paradepaard voor de hoge hof adel. Vandaag de dag is het een toeristische attractie en kan je de oude barokke rijzaal bezichtigen. Loop na je bezoek aan de Hofreitschule naar Albertinaplatz voor een bratwurst bij de een van de bekendste Würstelstands van Wenen.

Museumsquartier 

In 2001 is het Museumsquartier geopend. Een trendy cultureel centrum gevestigd in een voormalig stalgebouw van het Keizerlijk hof. In het complex bevinden zich musea als het Leopald museum, MUMOK en Architectuur museum. Het Museumsquartier staat ook bekend om de gezellige cafés en restaurants waar je in de zomermaanden heerlijk op het terras kunt zitten. Is er geen plek op het terras, zoek dan een plekje op een van de plastic banken in de zon en bestel een Hugo to go.

Het Museumsquartier

Nasch markt

Een gezellige markt waar je niet alleen lokale producten, groenten en fruit kunt kopen, je vindt hier ook tientallen cafés en restaurants waar je iets kunt eten of drinken. Oesters, wijnproeven, Wiener Schnitzel of een pul bier, je kunt het hier krijgen.

Stephansplatz

Misschien wel het bekendste plein van Wenen onder meer door de Stephansdom, een van de mooiste kerken van de stad. Neem een kijkje in de kerk en loop vanaf het plein naar het Albertina Platz of de bekende winkelstraat Kärntner Straße. Wil je Wenen vanuit de koets bekijken, naast de kerk kan je er tientallen vinden.

Stephansdom

Schloss Schönbrunn, Hofburg en het Sissi museum behoren natuurlijk ook tot de highlights van Wenen. Meer informatie over deze bezienswaardigheden kan je lezen in de Wereld van Sissi.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.