Vive Le Voyage

De hipsterwijk Krymská in Praag

De stad Praag staat bekend om haar architectuur en geschiedenis, maar Praag biedt meer dan de bekende highlights van deze populaire Europese stad. Voor de hipsters en mensen zoals ik die van lekker eten en gezelligheid houden, heeft Praag leuke subwijken waar je goed kan eten, borrelen en genieten van optredens! Een van deze wijken is Krymská. Hier bevind je je in het lokale leven van studenten, hipsters en jong & oud. In Krymská vind je jonge passievolle ondernemers die een horecagelegenheid zijn gestart. Er zijn tal van restaurants en cafés en er staat zelfs een foodtruck in de straat.

Cafe V Lese

Cafe V Lese is een gezellig café zoals wij dit ook in Nederland kennen. Het bestaat uit twee verdiepingen. Boven is een bar, hier kun je cocktails drinken en goede gesprekken voeren. In de populaire muziekclub beneden kan je naar de beste Tsjechische en internationale Indie rock artiesten luisteren. Het pand doet mij denken aan het uitgaan in Berlijn. Het zorgt voor een underground gevoel omdat het een oud pakhuis is.

Cafe V Lese Praag

Ik kom in contact met de eigenaar van Cafe V Lese, die naast zijn populaire café een kunstproject is gestart in een lokaal park om de mensen meer met elkaar te verbinden. Mooi om te zien hoe hij wilt bijdragen aan zijn buurt en mensen wilt verbinden middels kunst. Dit soort ondernemers vind je in deze wijk.

Lokaal park Praag

Plevel

Een restaurant waar je heerlijk kan eten is Plevel. Dit vegan restaurant is een must-visit als je Praag bezoekt. Ik heb nog nooit zo’n heerlijk raw creamy chocolate cake gegeten. Het hoofdgerecht de Thaise coconut curry is om te smullen en de starter: hummus, tofu paté, guacamole en huisgemaakt brood kan je mij elke dag serveren. Kortom voor het eten moet je hier zeker een bezoek brengen! De eigenaar Vojtēch Jílek kan je passievol vertellen over de totstandkoming van dit restaurant.

Het 3-gangen diner kostte slechts 10,17 euro. Als ik in Praag zou wonen, zou je mij hier zeker 1x in de week kunnen vinden.

Plevenl Praag

De reis naar Praag is mogelijk gemaakt door Czech Tourism. Bedankt voor de ervaring!

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *