Vive Le Voyage

De leukste koffiespots in Breda

Koffie en student zijn is een gouden combinatie. Ik ben gek op leuke koffietentjes en sinds ik in Breda woon en studeer heb ik er al menig mogen uitproberen. Dit zijn naar mijn mening de leukste koffiespots in Breda

Sowieso

Zodra ik bij Koffiebar Sowieso binnen kom lopen word ik meteen vriendelijk begroet. Ik krijg direct een heerlijk huiskamergevoel door de lichte ruimte, vele plantjes en het vrolijke interieur. Wat een leuke tent is dit! Een ideale plek om rustig op je laptop te werken of bij te kletsen met een koffie, thee of vers geperst sapje en een relaxed muziekje. Pluspunt is dat je hier de hele dag door kunt ontbijten met onder andere homemade granola of overnight oats.

SowiesoBreda

Kamu

Sinds februari afgelopen jaar vind je fietscafé Kamu in de Boschstraat. Fietscafé? Yep, onder het genot van een lekker bakkie pleur kun je hier zelf aan je fiets sleutelen, of kies je nieuwe onderdelen uit voor je race- of designfiets. De naam Kamu is Fins voor ‘makker’ of ‘mensen die samenkomen om een passie te delen’ en dat staat precies voor wat de initiatiefnemers voor ogen hadden, een plek om de passie en liefde voor fietsen te delen met een goede bak koffie.  

Kamubreda

Yirga

In een van de oudste straatjes van Breda bevindt zich urban food and coffee bar Yirga. Yirga werkt voornamelijk met biologische en lokale leveranciers en alles is huisgemaakt. Heerlijk wakker worden in een lichte omgeving met vers gebrande koffie en wekelijks wisselende wentelteefjes. Hier kun je de hele dag door terecht voor een lekker ontbijtje, lunch of een gebakje.

In Kannen en Kruiken

IKEK is toch wel een van mijn favorieten van dit lijstje. Ik word helemaal vrolijk van de Scandinavische inrichting en het gemoedelijke sfeertje. Hier kun je onder andere terecht voor een ontbijtje (de hele dag door!), lunch of een borrel, maar het is ook gewoon fijn om hier met je laptop of boek en een lekkere koffie te komen werken of studeren. De verleiding is dan alleen wel snel te groot om de heerlijke worteltjestaart te weerstaan.

IKEK

JanenAlleman

Een bijzonder leuke tent is JanenAlleman. Hier bestel je koffie, gebak, soep, broodjes en salades welke met enorm veel enthousiasme geserveerd worden door jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze jongens en meiden kunnen door middel van een stage of dagbesteding hier werkervaring opdoen. Daarnaast werkt JanenAlleman voornamelijk met biologische producten en geeft meubilair een tweede of soms wel derde kans. Dit resulteert  in een speelse en ontzettend vrolijke inrichting.

JanenAlleman

Inspire Coffee

Vlakbij de grote markt zit Inspire Coffee. Hier ga je heen voor heerlijke speciale latte’s met veel slagroom en toppings zoals Kitkat, Oreo of marshmallows. Een krantje lezen of lekker onderuit op de bank met je laptop, studeren of gewoon lekker bijkletsen met uitzicht op de grote markt, bij Inspire kan het allemaal.

Puick

Puick is leuk! Een super unieke en gezellige zaak voor koffie, lunch, borrel, planten, cactussen en cadeau’s. Het interieur is industrieel en een beetje vintage en alles wat je in deze zaak ziet is te koop. Check vooral de leuke schommels aan het raam! Op de menukaart kun je kiezen voor bijvoorbeeld een kokossoepje, een crunchy lenterol of een open sandwich met als topping gedroogde insecten. Super gezond en vol eiwitten. Mocht je dit nog nooit geprobeerd hebben raad ik het je echt aan. Ik hield het voor deze keer bij een Chai Latte.

Puick

In Breda zijn ontzettend veel leuke koffietentjes, dit zijn enkel een paar van mijn favorieten. Waar ga jij graag koffie drinken?

Student aan het NHTV in Breda. Gepassioneerd in reizen, bloggen, creativiteit en fotografie, maar ook vooral goed in luieren, terrassen en Netflixen. Gek op authenticiteit en nieuwsgierig naar alles. Ik blijf me verbazen.

4 Comments

 1. Heidi

  8 februari 2017 at 17:40

  Goed gespot, inderdaad een aantal zeer leuke (koffie) tentjes in Breda, maar net uit het centrum, aan de rand van de hippe wijk De Belcrum staat een oude watertoren. Hier vind je wAater food & drinks…klein, sfeervol, heerlijke koffie en fantastische lunch gerechten. Je bent van harte welkom!

  • Iris van den Boogaert

   11 februari 2017 at 15:46

   Bedankt Heidi! WAater klinkt leuk, heb er wel al eens over gelezen. Kom binnenkort zeker een keertje langs :)

 2. Maria

  18 februari 2017 at 02:22

  ‘Latte’s and literature’ in de Nieuwstraat vond ik een leuke zaak. Lekkere koffie en chai gedronken en heerlijk tussen de boeken en spellen neuzen.

  • Iris van den Boogaert

   14 maart 2017 at 13:44

   Bedankt voor de tip Maria! :)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.