Vive Le Voyage

De leukste koffiespots in Eindhoven

Pas toen ik twee jaar terug begon met studeren ben ik koffie echt gaan waarderen. In het begin voornamelijk om wakker te blijven tijdens de colleges, maar na verloop van tijd begon ik het ook steeds lekkerder te vinden. Tegenwoordig gaat er geen dag meer voorbij dat ik geen bakkie heb gedaan. Niet alleen de smaak en de energieboost maken mij vrolijk, ik kan ook echt genieten van de relaxte sfeer die er vaak in koffietentjes hangt. Vandaar, mijn leukste koffiespots in Eindhoven lees je hier.

Bean Brothers

In de Bergstraat loop ik een klein gangetje door waarbij ik uitkom op een mooi oud pand. Hier vind ik de oude stadsbranderij, waar tegenwoordig Bean Brothers te vinden is. Voor Bean Brothers is koffie een eerste levensbehoefte en ze delen hun passie voor koffie maar al te graag. Hier geniet je in een heerlijke retro sfeer van ambachtelijk bereide koffie, thee en diverse lekkernijen. Als echte koffielover kun je hier zelfs een barista workshop volgen!

BeanBrothers

Photo by Bean Brothers/CC BY

Lucifer Coffee

Waar ooit Nederlands eerste lucifersfabriek heeft gezeten bestel je tegenwoordig een heerlijke bak koffie die met liefde voor je is bereid. Weer een ontzettend leuk pand met een gezellige ambiance, Brabantse gastvrijheid en goed eten. Lucifer is een echte hotspot voor koffie lovers. Je vindt ze in de Kleine Berg in Eindhoven.

lucifer

Photo by Lucifer Coffee/CC BY

Coffeelab

Je wordt meteen vrolijk wanneer je Coffeelab op het stationsplein binnenstapt. Een interieur met vele planten aan muren en plafonds komen je tegemoet. Goede koffie is vanzelfsprekend bij Coffeelab, en hier wordt continue mee geëxperimenteerd.  Je kunt onder andere kiezen voor slow drip koffies, koude koffies, kinderkoffies, artistieke latte’s  en je kunt zelf je thee samenstellen!

Coffeelab

Photo by Coffeelab/CC BY

DENF

In de Witte Dame in Eindhoven vind je sinds kort DENF Coffee. Lekkere lunches, sapjes en een fijn sfeertje, maar vooral goede koffie. Daan van DENF Coffee brandt alle koffiebonen zelf en duurzame, eerlijke fairtrade koffie staat centraal. Hier kun je tevens een workshop volgen van een gepassioneerde koffie lover, of drink je gewoon relaxt een bakkie in een fijne ambiance.

DENF

Photo by Inge van Beekum/CC BY

Student aan het NHTV in Breda. Gepassioneerd in reizen, bloggen, creativiteit en fotografie, maar ook vooral goed in luieren, terrassen en Netflixen. Gek op authenticiteit en nieuwsgierig naar alles. Ik blijf me verbazen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.