Vive Le Voyage

De 5 mooiste dorpen van Europa

Heel mooi; de Eiffeltoren in Parijs, de Brandenburger Tor in Berlijn of de Tower Bridge in Londen. Maar naast deze grote bekende steden kun je in Europa ook bijzonder mooie dorpjes vinden. Dorpjes waarvan je het bestaan waarschijnlijk nog niet wist en waarbij je de cultuur van het land kunt voelenen beleven. Hieronder een aantal dorpen in Europa die je in 2016 zeker moet bekijken!

Reine (Noorwegen)

In midden Noorwegen ligt het kleine vissersdorpje Reine dat maar een kleine 400 inwoners heeft. Het dorpje ligt verspreidt over verschillende eilanden en wordt door middel van bruggetjes met elkaar verbonden. Het unieke aan dit dorpje is dat je een prachtig uitzicht hebt op bergen die lijken te drijven. In een prachtige omgeving steken deze ruwe bergen uit het niets boven het vlakke water uit. Op de uitgelichte foto hierboven kun je zien hoe dat er uit ziet.

Bibury (Engeland)

Dit plaatsje staat vooral bekend om de Arlington Row, een straat met de mooiste stenen huisjes in Engeland. De huisjes zijn gebouwd in de 17e eeuw en doordat ze in de tijd zijn blijven hangen hebben ze een bijzonder karakteristiek uiterlijk. In de huisjes woonden vroeger wevers die kleding maakten. In het dorpje zelf kun je een bezoek brengen aan andere karakteristieke gebouwen zoals de molen, de kerk of de boerderij. Bilbury is het ideale dorp om in de zomer heerlijk rustig rond te dwalen.

Picture by Saffron Blaze

Picture by Saffron Blaze / CC BY

Manarola (Italië)

Manarola is een dorpje dat onderdeel is van de Cinque Terre, een vijftal dorpjes langs de kust van Noordoost Italië. De dorpjes staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn vrij moeilijk te bereiken door de steile rotsachtige kust. Het is het oudste dorpje van de vijf en door de gekleurde huisjes heeft het een schilderachtige uitstraling. Manarola is een echt vissersdorpje en via steile stenen paden loop je gemakkelijk naar de haven van het dorpje. Over een slaapplek hoef je je niet druk te maken. Er zijn genoeg accommodaties om net wat langer te genieten van dit Italiaanse plekje.

Tip: Loop via een bergpad naar Riomaggiore, één van de andere dorpjes van Cinque Terre. Dit pad wordt het liefdespad genoemd en heeft het mooiste uitzicht tijdens de mooiste zonsondergang.

Picture by chensiyuan

Picture by chensiyuan / CC BY

Júzcar (Spanje)

Als je ooit in het uiterste zuiden van Spanje komt en je ziet in het heuvellandschap een groepje blauwe huizen, dan weet je dat dit het dorpje Juzcar is. De huizen werden in 2011 door de wereldpremiere van The Smurfs geheel blauw geschilderd. Hoewel de filmstudio aangeboden had de huizen kosteloos over te laten schilderen weigerden de inwoners van de stad dat.

Hallstatt (Oostenrijk)

Een kluitje typische Oostenrijkse huisjes gevestigd tegen de bergwand aan de Hallstätter See. Door de wirwar van huisjes is het kleine schiereilandje niet meer zichtbaar waardoor het lijkt alsof de huisjes op het water drijven. Tussen de torenhoge bergen is het prachtig om een wandeling te maken of om juist het meer op te gaan. In de zomer kan het in Hallstatt nog wel eens druk zijn.

Picture by Gryffindor

Picture by Gryffindor / CC BY

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.