Vive Le Voyage

De mooiste duikspots van de wereld

Mijn allereerste duik op Koh Phi Phi vergeet ik niet snel. Wat vond ik het spannend en mooi. Een azuurblauwe zee, schildpadden, schattige kleine visjes en je volledig vrij voelen onder water. Sindsdien heb ik op heel wat mooie plekken gedoken. Wil jij  net als ik weer snel een duik wagen? Ik heb 5 mooie duikspots voor je op een rij gezet.

The Great barrier reef, Australië

Het grootste rif ter wereld dat zich over ruim 2.000 lang uitstrekt langs de Australische oostkust. De beste manier om de kleurenpracht van de duizenden planten en dieren te bewonderen is tijdens een meerdaagse bootreis op het inner of outer reef. Ik heb zelf een aantal keren een meerdaagse bootreis gemaakt vanuit Cairns en Airlie beach. Duik ’s ochtends vroeg de oceaan in want dan heb je ook nog de kans dat je een rif haai tegenkomt.

Duikspot Indonesie

Dahab, Egypte

Een paradijs voor duikliefhebbers op nog geen 5 uur vliegen van Amsterdam. Het bedouinendorp Dahab ligt aan de Golf van Aqaba en kent een aantal unieke duikspots zoals the Blue Hole en the Canyon. The Bells is mijn favoriete spot in Dahab. Door de smalle schacht kan je naar een diepte van 32 meter duiken om via de arcade boog bij de the Blue Hole uit te komen.

The be

Bunaken Nationaal Park, Indonesië

De Gili’s, Lombok en Nusa Lembongan. Dit zijn een aantal plekken waar je heel goed kunt duiken in Indonesië. Van schildpadden tot manta rays, de kans is groot dat je ze hier tegenkomt. Het Bunaken Nationaal Park bij Sulawesi is toch wel indrukwekkendst. Koraalmuren van tientallen meters diep die vol zitten met bizarre beestjes. Je zou soms bijna denken dat je op een andere planeet bent.

The great barrier reef

 

Bonaire National Marine park, Bonaire

Omdat Bonaire buiten de orkaanzone valt is het koraal van beter kwaliteit dan de andere eilanden in de Antillen. Punt Vierkant, Aquarius, en Hilma Hookers, een kleine greep uit de maar liefst 80 duikspots die je direct vanaf de kust of via een boot kan bereiken. De perfecte bestemming dus voor een duikvakantie.

Bonaire

The Great Blue Hole, Belize

De Great Blue Hole in Belize, staat heel hoog op mijn wensen lijstje.  Een grot van maar liefst 100 meter diep. Vanuit de lucht lijkt het net als er een groot gat in de aarde zit. Van vele duikers heb ik gehoord dat de druipsteenformaties erg indrukwekkend zijn.

Wat is jouw favoriete duikspot?

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.