Vive Le Voyage

De perfecte rondreis door de Ierse wildernis

Ierland

Ierland is een geweldig land voor een stedentrip maar zeker ook voor een rondreis. Ik vind de Ierse natuur geweldig vanwege het ruige randje dat het landschap kent. Mocht je er voor kiezen om een rondreis door Ierland te maken zijn er veel plekjes die het bezoeken absoluut waard zijn. Daarom heb ik een aantal van mijn favoriete plekjes hieronder voor je op een rij gezet!

The Dark Hedges

The Dark Hedges is niet alleen een veel bezochte maar ook zeker een veel gefotografeerde plek. Deze bezienswaardigheid ligt in Country Antrim in het noordoosten van het eiland. The Dark Hedges is een tunnel gevormd door in elkaar gegroeide bomen. De grillige taken vormen een dak over de weg. Deze bijzondere plaats heeft een sprookjesachtige uitstraling.
The Dark Hedges is nog bekender geworden toen de tunnel van bomen gebruikt werd in de wereldberoemde serie Game of Thrones.

The Dark Hedges

Photo by Colin Park/ CC BY

The Giant’s Causeway

The Giant’s Causeway is een bijzondere rotsformatie aan de noordoostkust van Ierland. Het landschap bestaat uit ongeveer 40.000 zuilen. Deze zuilen zijn gevormd uit basalt gesteente dat ontstaat als lava stolt. Deze lava is vrij gekomen bij een vulkaanuitbarsting zo’n 60 miljoen jaar geleden.
De unieke rotsen staan sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van Unesco en vormen samen een van de meest bezochte attractie van Noord-Ierland. Het bijzondere aan de rotsformatie is dat het miljoenen jaren geleden is ontstaan en nog steeds bestaat. Ook de ligging zorgt voor een prachtig spektakel aangezien de zee tegen de rotsen op beukt om vervolgens omhoog te spatten.

Mocht je van hoogte houden. Bij Giant’s Causeway is een hangbrug te vinden tussen de rotsen. Deze hangbrug geeft een geweldig uitzicht op de kliffen van Noord-Ierland.

Giants Causeway

The Cliffs of Moher

The Cliffs of Moher behoren tot de hoogste klifkusten van Europa. De kliffen bestaan uit kalksteen en grenzen aan de Burren. De Burren is een uniek kalklandschap in het noordwesten van Ierland dat ook zeker een bezoekje waard is.
The Cliffs of Moher strekken over een enorme lengte van 8 kilometer aan de Ierse westkust. De kliffen rijzen ongeveer 120 meter op uit de Atlantische oceaan met als hoogste punt 214 meter hoog.
The Cliffs of Moher vormen voor mij een absolute must tijdens een rondreis door Ierland omdat het uitzicht verbluffend moet zijn. Op een heldere dag kun je vanaf de uitkijktoren, O’Brien’s Tower, de Araneilanden in de Baai van Galway en de Twelve Bens goed zien.

Cliffs of moher

Photo by Cosmo_71 / CC BY

 Skellig Islands

Skellig Islands zijn twee in zee gelegen rotsachtige bergen 10 tot 12 kilometer ten westen van de Ierland. Ze horen bij Country Kerry, een graafschap in het zuidwesten van Ierland. Skellig Islands betekend in het Iers rotsachtige eilanden.
De eilanden zijn voornamelijk bekend vanwege de grote Jan-van-Genten en Papegaaiduikers die rondom en op de rotsen leven.
Beide rotsen hebben een andere naam. Zo heb je Skellig Michael, ook wel bekend als Great Skellig en Little Skellig. Little Skellig is een 134 meter hoge rots. Op de rots leeft de grootste Jan-van Genten populatie ter wereld. Het aantal koppels wordt op 20.000 geschat.
Great Skellig is te bereiken met een dagtocht vanuit Portmagee of Knightstown op Valentia Island. De top van Great Skellig ligt op 218 meter hoog. Op het eiland zijn overblijfselen te vinden van een klooster uit de vroege Middeleeuwen.

skellig islands

Photo by Daragh Burns / CC BY

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.