Vive Le Voyage

De Schotse Highlands

In het noorden van Schotland liggen de Schotse Highlands, een prachtig gebied waar je fijn kan wandelen en mooie kastelen kan bezichtigen. De Highlands staan ook bekend als filmlocaties van bijvoorbeeld de Harry Potter en James Bond (Skyfall 2012) films. Het is een mooi gebied waar je met de familie een leuke vakantie kan hebben, maar ook heen kan gaan als je een fervent hiker bent. Voor ieder wat wils.

Je kan tegenwoordig vliegen op Inverness, de grootste stad van het noorden. De stad zelf is niet echt heel bijzonder, maar het is wel fijn om een dagje daar rond te lopen, even wat boodschappen te doen en wat te eten. Het kasteel van Inverness is zeker een bezoekje waard. Inverness ligt aan de rivier Ness, en als je iets verder landinwaarts gaat richting het westen kom je Loch Ness tegen, het meer met het Loch Ness monster. Iedereen moet er een keertje zijn geweest maar om eerlijk te zijn vond ik dit wel echt een tegenvaller. Mooie natuur maar natuurlijk geen monster en veel onzin eromheen gebouwd (boot-tourtje is wel leuk, duurt een uurtje).

Dunrobin Castle Loch Ness

Op naar het noorden van Schotland, een rondje rijden van Ullapool naar Durness (helemaal in het noorden) en via het oosten weer naar beneden via Golspie. Je rijdt door allemaal kleine dorpjes waar weinig te doen is maar waar je fijn wat kan eten en met de locals kan kletsen over whiskey en het slechte weer. Onderweg kom je adembenemende natuur tegen en leuke kastelen. Aan te raden is Dunrobin Castle bij Golspie en Poppy’s voor lunch erna.

Glenmorangie Dalmore

Maar veel mensen gaan naar de Highlands voor de WHISKEY. En terecht, want er zitten een paar fijne whiskey distilleerderijen zoals Glenmorangie en Dalmore. Je kan daar leuke tours doen en veel whiskey proeven en kopen natuurlijk. De moeite waard.

Als je wat langer in de Highlands blijft kan je ook nog een paar dagen naar de Isle of Skye, dat ligt 4 uur rijden van Inverness.

Enjoy the Scottish Highlands!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.