Vive Le Voyage

De Vakantiebeurs 2016 komt er weer aan!

De Vakantiebeurs in 2016 komt er weer aan! Als kind kwam ik altijd met mijn ouders op de Vakantiebeurs. Uren kon ik over de beurs rondlopen. Vooral het Azië en Turkije paviljoen hadden mijn interesse. Al jong  ging ik met mijn ouders regelmatig op vakantie naar het toen nog onontdekte Turkije. Op de Vakantiebeurs werden wij dan herenigd met kennissen uit Turkije, zij waren speciaal hierheen gekomen om hun hotel of touroperator te promoten. De lokale mensen die je ontmoet tijdens de Vakantiebeurs geven je al een voorproefje van het land en de cultuur. De bezoekers die op het event rondlopen zijn altijd vrolijk. Stel maar eens de vraag wat hun volgende reis gaat worden en je ziet mensen glinsteren en wegdromen.

IMG_8978

Trekking in Sikkim, India

Mijn ervaring met de Vakantiebeurs

De Vakantiebeurs bevestigde niet alleen mijn passie voor reizen, maar deed mij ook realiseren dat ik graag in de reisindustrie wilde gaan werken. Toen ik aan de NHTV in Breda ging studeren was de Vakantiebeurs een must om te bezoeken. Ik keek er dan ook naar uit om weer naartoe te gaan. Vanuit de NHTV kregen wij altijd een opdracht mee, maar ik was vaak in het Azië paviljoen te vinden om inspiratie op te doen voor toekomstige reizen. Elk jaar verzamelde ik stapels met brochures waar ik uren doorheen kon bladeren. Het liefst bevond ik mij op de Djoser of Baobab stand. Dromend zat ik dan te bedenken waar ik allemaal naartoe wilde gaan als ik eenmaal afgestudeerd zou zijn.

kQCa9W67tZG48Z_vKs2IxzvXygXOfW8mDvoFGF6QH5E,tlBGHP28aDfY3rabn9tRLbpgU-KzW3uvM4uiIZDTcoo,MR4t6rUxYT1LByuyi6MW-hkVlvqql7vTUrFQROZFRh4

De bekende Djoser stand

Na mijn studie heb ik bijna ieder jaar de beurs bezocht om inspiratie op te doen voor mijn volgende reis, en omdat ik uiteindelijk in de reisindustrie ben gaan werken. Nog elk jaar vind ik het geweldig om hier rond te lopen en blijft Azië mijn favoriete deel van de beurs. Al moet ik eerlijk bekennen dat de Vakantiebeurs mij ook heeft laten inzien hoe mooi Nederland kan zijn. Ik ga dit jaar zeker weer een bezoekje brengen aan de Camping by Night en vanuit mijn vakgebied ben ik erg benieuwd om de Virtual Reality ervaring met de gorilla’s in Oeganda te ervaren. Ook omdat Oeganda hoog op mijn bucket list staat!

Met korting naar de Vakantiebeurs 2016

Wil jij even wegdromen of inspiratie op doen voor je volgende reis? De Vakantiebeurs vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht van 13 t/m 17 januari 2016. De lezers van ViveLeVoyage krijgen een speciale korting en betalen slechts € 11 euro voor een kaartje voor de Vakantiebeurs i.p.v. €15,50.

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.