Vive Le Voyage

Delhi 5 must do’s

Delhi is de stad en India waar veel reizigers hun reis starten. Het is een grote stad waar veel te doen en te zien is. Welke 5 must do’s mag je niet missen!

1. Fietsen

Nederlanders houden van fietsen en dus is fietsen in het beruchte verkeer van Delhi, iets wat je mee moet maken. De verkeersregels zijn niet duidelijk. Het is een grote chaos op de weg. Een regel is het belangrijkste om te onthouden: een riksja heeft altijd voorrang (of neemt in ieder geval voorrang). Zij zijn ‘the King of the road’ in Delhi.

Tip: Bij Delhi By Cycle kun je kiezen uit vijf verschillende routes in Delhi. Een tour duurt ongeveer 3,5 uur en de begintijd is meestal om 6.30 uur. Je fietst met maximaal acht personen in een groep.

2. India Gate

India Gate is een gedenkteken voor de Indiase soldaten uit diverse oorlogen. In India Gate is het vuur voor de onbekende soldaat. Rondom India Gate ligt een groot grasveld en een vijver. In de avond is het hier druk met families die hier picknicken. In de mooiste kleding gaan ze gezamenlijk op de foto voor het monument. Als toerist zul je vaak uitgenodigd worden om mee te poseren op deze statige familiekiekjes.

Tip: Bezoek India Gate in de avond. Neem net als de Indiërs eten en drinken mee en picknick in het park. De toegang tot India gate is gratis.

Indiagate

3. Taj Mahal, Agra

Agra is goed te combineren met Delhi. De afstand is 200 kilometer en dit duurt ongeveer 3.5 uur. Je kan er per trein of met een taxi/tour heen. Dit valt makkelijk te regelen via ieder hotel in Delhi. De Taj Mahal is het beroemdste bouwwerk van de wereld en één van de 7 wereldwonderen. De Taj Mahal werd voltooid in 1653, na 22 jaar bouwen door in totaal 20.000 arbeiders. Keizer Shah Jahan liet de Taj Mahal bouwen uit liefde voor zijn overleden vrouw.

Tip: Zorg dat je de eerste persoon bent die bij het opengaan van de Taj Mahal vooraan in de rij staat (6:00u). De zonsopgang is adembenemend mooi. Je kunt prachtige foto’s maken zonder andere toeristen.

Tajmahal

4. Kookcursus

Een kookcursus is een aanrader in Delhi. De kookcursus bij Saffron Palate is een aanrader. Neha is de gastvrouw van deze cursus. Deze workshop vind plaats in haar eigen huis. Je leert veel over de lokale kruiden en de kooktechnieken. Je gaat samen met haar naar een markt om de ingrediënten te kopen. Om vervolgens met de zojuist vers gekochte ingrediënten te gaan koken. Neha spreekt goed Engels en haar uitleg is makkelijk te volgen. Deze kookcursus is een perfecte win-win situatie: heerlijk eten en een goed inzicht over het leven in Delhi.

Tip: Neem de recepten ook mee naar huis en zo kun je het thuis ook koken.

5. Jama Mashid

De Jama Mashid wordt ook wel de Grote Moskee of de Vrijdagsmoskee genoemd. Deze moskee is in de 17e eeuw gebouwd en is één van de grootste moskeeën ter wereld en de fraaiste van de tientallen moskeeën in Delhi. Dagelijks komen hier duizenden Moslims voor hun gebed. Deze moskee is ook van de buitenkant (zie foto bovenaan dit artikel) erg mooi. De toegang voor de moskee kost 300 Roepies. Ga wel volledig bedekt gekleed, anders is er geen andere optie dan het ‘kleed’ wat je daar moet huren bij de ingang aan te trekken.

Tip: Jama Mashid ligt tegenover het Rode Fort, wat de moeite waard is om te bezoeken. Deze combinatie is echt ideaal om een aantal uur door te brengen in Delhi.

Lees voor meer tips over India: Algemene tips Delhi en Rattentempel van Karni Mata of Pushkar Fair

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.