Vive Le Voyage

Photo dairy: Dickens Festijn in Deventer

Met m’n camera bijna non-stop voor m’n gezicht loop ik door een 19e eeuwse sprookjeswereld. Ik wil alles vastleggen, maar dat gaat bijna niet. Er valt zo ontzettend veel te zien. Welvarende koppels met mooie jurken en pakken, weeskinderen zonder schoenen, schoorsteenvegers, zwervers en dronken gekken. Tijdens het Dickens Festijn in Deventer ga je even helemaal terug in de tijd en bevind je je even in de wereld van Scrooge en Oliver Twist. De mooie oude panden van Deventer maken het beeld helemaal compleet.

Ieder jaar in december vindt het Dickens Festijn in Deventer plaats. Meer dan 950 acteurs lopen een heel weekend rond in de stad om de personages van Charles Dickens te laten herleven. Afgelopen jaar was het 25 jarig jubileum van het festival en hier kwamen maar liefst 150.000 toeschouwers op af. Kijk verder, dan neem ik je even mee in deze sprookjeswereld.

Photo Dairy

Dickens Festijn in Deventer Vive Le Voyage

De straten van Hanzestad Deventer

Dickens Festijn in Deventer Vive Le Voyage

Bedelende kinderen

 Dickens Festijn in Deventer Vive Le Voyage

Een herder met kudde schapen komt voorbij in een smal straatje

Dickens Festijn in Deventer Vive Le Voyage

Alle acteurs nemen hun rol erg serieus

Dickens Festijn in Deventer Vive Le Voyage

Het is een absolute aanrader om het Dickens Festijn in Deventer een keer te bezoeken, het heeft mijn ultieme kerstgevoel compleet gemaakt. De volgende editie is op zaterdag 17 en zondag 18 december 2016. Entree is geheel gratis, maar zorg dat je op tijd bent want het evenement trekt veel bezoekers.

Student aan het NHTV in Breda. Gepassioneerd in reizen, bloggen, creativiteit en fotografie, maar ook vooral goed in luieren, terrassen en Netflixen. Gek op authenticiteit en nieuwsgierig naar alles. Ik blijf me verbazen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.