Vive Le Voyage

Dinner in the sky: ga dineren op 50 meter hoogte!

Dinner in the Sky in Nederland en België

De tafel is netjes gedekt met witte servetten, bestek voor de meerdere gangen en wijnglazen voor steeds een nieuwe wijn bij elk gerecht. Je neemt plaats aan tafel, de gerechten worden al bereid in de ieniemienie keuken en de ‘fasten your seat belts’ regel gaat in. Langzaam verdwijnt de grond onder je voeten, je draait je stoel wat en dan bungelen je voeten ineens in de lucht. Je bent namelijk aan het dineren in lucht, op zo’n vijftig meter hoogte, want sky is not the limit. Gaaf!? Ja, dus zet ‘m op je bucketlist: Dinner in the Sky.

Dinner in the Sky in Nederland en België

We’re flying high. We’re flying right up to the sky: meer over Dinner in the Sky

Zo’n 10 jaar geleden besloot de Belgische ondernemer Stefan Kerkhofs de eerste Dinner in the Sky de lucht in te laten gaan in Brussel. Al snel werd het een groot succes in meer dan 59 landen: van Australië tot India, van Brazilië tot Japan en van Dubai tot Canada. En nu ook in Nederland.

Met een gordel word je vastgemaakt aan de stoel en een hoogwerker hijst het plateau vijftig meter de lucht in. In het midden van dit plateau wordt door de chef-kok de gerechten bereid terwijl jij geniet van het uitzicht. Het plateau biedt plaats aan 22 gasten en een sterrenchef met zijn personeel.

Dinner in the Sky in Nederland en België

Dinner in the Sky in Nederland

Dineren op ‘top niveau’ doe je sinds dit jaar ook bij Dinner in the Sky in Nederland! In juli mocht ik al een voorproefje doen op de Tilburgse Kermis en nu kan ook jij in Nederland dineren in de lucht. The place to be op 18 augustus is Wassenaar. Wat een uitzicht zal deze Nederlandse primeur opleveren met Kasteel Wittenburg en de bosrijke omgeving op de achtergrond.

De culinaire ontdekkingsreis in de lucht wordt verzorgd door chef-kok Marc Smeets. Tussen 12:00 uur en 21:00 uur verzorgt hij verschillende rondes van Dinner in the Sky in Wassenaar. De rondes verschillen van lunch en diner tot high-wine. Dus of je nu op date gaat, een bedrijfsuitje hebt of gezellig met de familie of groep vrienden op pad gaat. Reserveer nu en streep Dinner in the Sky van je bucketlist!

Dinner in the Sky in Nederland en België

Voor een onvergetelijke, avontuurlijke en culinaire ervaring in de lucht betaal je voor de lunch of diner €250,00. Hierbij zijn parkeren, ontvangst met champagne, een viergangenmenu, een wijnarrangement en de after-party inbegrepen. Moet je nagaan wat je hiervoor betaalt als je op een ‘gewone’ vrijdagavond uiteten gaat, zonder dat fantastische uitzicht. Ga je liever voor de high-wine met amuses en drie soorten wijnen? Dan betaal je voor een losse stoel €125,00.

Dinner in the Sky in Nederland en België

Dineer ook in de Antwerpse lucht

In september dineer je ook in de lucht in Antwerpen, namelijk op Havenhuis. Iedere dag slooft een sterrenchef zich uit voor 22 gasten tijdens de lunch en twee avondsessies. Dinner in the Sky in Antwerpen vindt plaats van 19 september tot 23 september. Via de website blijf je op de hoogte over de start van de reserveringen.

Dinner in the Sky in Nederland en België

Durf jij te dineren op 50 meter hoogte?

Vroeger waren een reisdagboek en een fijne pen mijn twee beste vrienden op reis. Tegenwoordig is dat mijn laptop. Om de mooiste herinneringen niet te vergeten en om deze te delen met anderen. Ik heb al wat reisverhalen mogen schrijven, maar er staat nog meer op mijn bucket list, omdat de wereld zo mooi is en zoveel onontdekte plekken heeft waar ik enorm van geniet.

2 Comments

 1. Henriette

  8 augustus 2017 at 20:54

  Gaaf! Ik ga naar de High Wine in Wassenaar volgende week;) ben zo benieuwd!

  • Demi Bokern

   15 augustus 2017 at 19:59

   Ah tof! Ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden en naar het uitzicht daar, want wauw die is mooi denk ik. Veel plezier:)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.