Vive Le Voyage

Dinnershow Pandora: glitter en glamour op je bord

Je kent het wel van tv. Die reclame met de schaars geklede dames met enorme verentooien op. Wulps gooien ze hun benen verticaal terwijl het publiek geniet van een gerecht dat lijkt op een groene ravioli met ketchup(mijn interpretatie). Jawel! Het gaat hier om de Nederlandse Dinnershow Pandora.

Op weg naar Dinnershow Pandora

Ongeveer twee maanden geleden kwam mijn moeder met het idee dat ze haar verjaardag groots wilde vieren. Enfin, op een zaterdag in november reisde we af naar het mediapark in Hilversum om een avondje uit vol grandeur te beleven onder het genot van een driegangen diner. Niet wetende wat we aan zouden treffen bij aankomst begon het speculeren al tijdens de heenrit. Met als allerbelangrijkste onderwerp de beroemde chefkok Rudolph van Veen. Ja, je lees het goed. Dé Rudolph. De chef met het platina blonde kapsel die bij Carlo en Irene heeft gekookt om vervolgens het toetje voor de Oscars te maken! Die geeft namelijk leiding aan de keuken tijdens de dinnershow.

Het menu

Omdat de menukaart van de dinnershow met de seizoenen veranderd kregen wij het najaarsmenu voorgeschoteld. Het menu klinkt verrukkelijk! Een voorgerecht met dungesneden diamanthaas (mijn absoluut favoriete stukje vlees), hoofdgerecht met een rouleau van parelhoen en als dessert een hazelnoot taartje met limoenschuim. Daarnaast is alle drank inbegrepen, wat de avond gegarandeerd gezellig maakte.

dinnershow-pandora1

Voulez vous manger avec moi?

Bij binnenkomst kregen een upgrade op onze geboekte rang. Op de eerste(!) rang schoven we aan bij ons tafelgezelschap en maakte we kennis met onze persoonlijke kelner. De enorme zaal heeft misschien wel 100 tienpersoonstafels en schreeuwt ‘Moulin Rouge’. Iedere hoek van de zaal bestaat uit decorstukken en toen de holografische zandloper op de mainstage plots begon af te tellen tot de aanvang van de show realiseerde ik me dat deze dinnershow grootser was dan ik me had voorgesteld.

In de show nam de hoofdpersoon Pandora (die mevrouw met de doos uit de Griekse mythologie) ons mee in een avond vol verleiding, zo beloofde ze. Alles was sexy en zwoel, tot aan een mannelijke paaldans act aan toe! Los van het verhaal bestond de dinnershow voornamelijk uit extravagante optredens door zangers en zangeressen met gouden keeltjes (lees: Dewi van Idols).

Tussen de optredens door aten we het diner. Het voorgerecht was anders dan verwacht een soort broodje met flinterdun gesneden vlees op een geleischijfje dat smaakte naar tomaat. Het zag er cool uit en ook over de smaak was ik tevreden. Als kritische foodie moet ik zeggen dat het hoofdgerecht mij het minst vermaakte. Ook dat zag er mooi uit en had veel luxe en aparte ingrediënten waaronder dus die parelhoen. Dat was dan ook meteen het minpunt; ik weet nu dat parelhoen niet ‘mijn ding’ is.

pandora-dinnershow

Hemels toetje

Maar het dessert! Om dan toch maar in de Moulin Rouge sfeer te blijven: “Oeh la la”. Rudolph is natuurlijk de man van de toetjes en hij wist mijn verwachting waar te maken. Ondanks dat er misschien wel 1000 mensen in de zaal zaten, was mijn toetje prachtig en écht heel erg lekker. Met een ruime achterstand liet hij zijn collega artiesten achter in het stof; Rudolph is voor mij de ster van de (dinner) show!

Houd jij van een beetje glitter en glamour op je bord? Is een dinnershow iets voor jou? Laat een reactie achter!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.