Vive Le Voyage

Dublin, van een bijzonder restaurant naar The Brazen Head

Dublin, de stad van Guinness, St. Patrick’s Day en Temple bar district. Naast deze kenmerkende elementen heeft de stad nog veel meer te bieden. De Ieren zijn extreem gastvrij, toegankelijk en hebben een enorme grote hoeveelheid aan zelfspot. Dit alleen al maakt Dublin een geweldige stad waar geweldige ervaringen kunnen worden opgedaan. In elke pub op elke hoek van de straat is het mogelijk om een hapje te eten en de bezoekers van deze gezellige bruine café’s zijn altijd geïnteresseerd in je achtergrond. Kortom, het is onmogelijk om een slechte tijd in Dublin te hebben! Tijdens mijn bezoek heb ik extreem veel mooie en leuke plekken bezocht. Speciaal voor jullie heb ik daarom een lijstje gemaakt met de leukste plekken die je kan bezoeken tijdens een verblijf in Dublin.

Trinity College Library

Bij een citytrip zal je misschien niet meteen denken aan het bezoeken van een universiteit. Toch is Trinity College een echte must om te bezoeken tijdens een verblijf in Dublin. Op het terrein is genoeg prachtige en indrukwekkende architectuur te vinden.
Naast de mooie gebouwen die je kan bewonderen is het ook zeker de moeite waard om een gebouw in te gaan, namelijk Trinity College Library! Deze universiteitsbibliotheek is met 4,5 miljoen werken de grootste bibliotheek van Ierland. Toen ik de bibliotheek in liep, voelde ik me even heel erg klein. De enorme rijen met boeken zijn erg imposant!
Onder de vele werken die te bewonderen zijn in Trinity College Library bevindt zich een heel bijzonder exemplaar, het Book of Kells. Het boek wordt tentoongesteld in een speciale ruimte. Dit indrukwekkende boek werd geschreven rond het jaar 800 door Keltische monniken. Ook voor wie geen Keltische tekens kan lezen, de schilderingen in het boek zijn fantastisch en zeker de moeite waard om te bekijken!

Trinity College Dublin

The Church

The Church is een zeer uniek restaurant maar ook een bar en nachtclub. Het gebouw is een kerk aan de buitenkant, maar is aan de binnenkant omgetoverd tot een uniek restaurant waar beleving het kernwoord is. In het restaurant is de vorm van de kerk nog goed terug te zien. Ook zijn de glas in lood ramen en het oude orgel bewaard gebleven. Tijdens mijn bezoek aan Dublin heb ik verschillende keren in dit restaurant gegeten en het was alle keren even heerlijk! Wel adviseer ik als je niet te duur wilt eten om op de begane grond een tafeltje te kiezen. Op de eerste verdieping worden de iets luxere, maar ook duurdere gerechten geserveerd. Op sommige avonden worden er voorstellingen met Ierse dans gegeven dus als je geluk hebt, kun je hier ook nog van genieten!

The Brazen Head

The Brazen Head is de oudste pub van Ierland en zeker het bezoeken waard! In de karakteristieke pub wordt vaak live muziek gespeeld. Deze typische Ierse muziek zorgt er voor dat je een goede avond tegemoet gaat. Tijdens mijn bezoek aan The Brazen Head werd er op verschillende instrumenten gespeeld waaronder een banjo, viool en concertina (een zeskantige accordeon). Deze instrumenten worden vaak gebruikt bij het maken van typische Ierse muziek. Mocht je hier naar toe willen, bestel dan wel een groot glas Guinness!

Old Jameson Distillery

Of je nou van whisky houdt of niet, een bezoekje aan the Old Jameson Distillery is een absolute must wanneer je Dublin bezoekt. Tijdens je bezoek wordt je rondgeleid door een gids die je alles kan vertellen over het verschil tussen Schotse, Amerikaanse en Ierse whisky. Mocht je deze informatie niet extreem interessant vinden, de gidsen hebben genoeg humor om er een geweldige dag van te maken! Na de rondleiding krijg je een heerlijk glas whisky aangeboden. Mocht je hier geen fan van zijn en pure whisky te sterk vinden, hebben ze ook een heerlijk drankje met whisky, limoen en ginger ale.

PicMonkey Collage

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

4 Comments

 1. Elisabeth

  18 februari 2016 at 12:00

  Erg leuk geschreven en de foto’s doen het ‘m helemaal!

  • Anne-Floor van Nunen

   19 februari 2016 at 00:21

   Dankjewel voor het compliment!

 2. Amanda

  18 februari 2016 at 16:56

  Super leuk! Door deze blog zorgt ervoor dat ik weer even helemaal terug in Ierland ben.

  • Anne-Floor van Nunen

   19 februari 2016 at 00:24

   Goed goed om te horen! Dankjewel!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.