Vive Le Voyage

Dublin – The boys in blue

Dublin, de vriendelijkste stad in Europa! Overal zijn de Dubs bereid je te helpen. Je zit nog maar net een beetje vertwijfeld met je neus in de plattegrond gedoken of er staat al iemand naast je om de weg te wijzen!

Vervoer

Bij aankomst op het vliegveld kochten wij in de aankomsthal bij de Spar supermarkt een Leap Card. Een groen kaartje waarmee je in 72 uur Dublin kan ontdekken per openbaar vervoer. Je checkt in bij het instappen. En vergeleken met Nederland hoef je daar niet uit te checken. Het meisje achter de toonbank was erg vriendelijk en gaf ons diverse tips. Zo wist ze ons ook precies te vertellen welke halte we op de Airlink-lijn uit moesten stappen voor ons hotel. De Airlink bus is een groene dubbeldekker en brengt je in ongeeer een half uur van het vliegveld naar je bestemming in het centrum.

Overigens is het centrum van Dublin niet zo groot en kan je ook veel bezienswaardigheden te voet bekijken.

Kilmainham Gaol

Een absolute aanrader om te bezoeken is de gevangenis Kilmainham Gaol. Je kunt helaas geen kaartjes online kopen. Dus ga op tijd, dit voorkomt dat je lang in de rij moet staan.

Er wordt met passie, humor en veel kennis verteld over het leven destijds in de gevangenis. In het museum liggen interessante dingen, ook zeker de moeite waard, zoals een ontroerende brief van een 18 jarige gevangene gericht aan zijn moeder vlak voordat hij ter dood werd veroordeeld.

Kilmainham Gaol

Koor

Op woensdag en donderdag om 18:00u en op zondag om 11:00u en 15:30u kun je prachtige gezongen liederen horen in de Christchurch Cathedral. Oorspronkelijk stond deze kathedraal in het hart van het middeleeuwse Dublin. Dit kun je nog zien aan de oude resten van de stadsmuur in de buurt van de kathedraal. Het koor klinkt prachtig tegen de hoge muren op van deze imposante kathedraal. De toegang is gratis.

Christchurch Cathedral

Klifwandeling

Vanaf Connolly Station gaat een DART-train naar het noorden van Dublin met als eindpunt Howth station. Een prachtig vissersdorpje vanwaar je diverse klifwandelingen kunt maken. In totaal zijn er 4 wandelroutes met verschillende afstanden. Bij de plaatselijke toerist information krijg je meer informatie over de routes en ontvang je een gratis plattegrond. Je kan ze vinden als je links het station uitloopt, midden op het plein, in een klein houten hutje. Ook de reis naar Howth kan je gebruik maken van je Leap Card.

Naast het station zit een kleine supermarkt, hier kun je wat drinken kopen voor onderweg. De klifwandeling is zeer de moeite waard! Prachtig uitzicht over de ruige rotsen, het blauwe water en de groene idyllische omgeving. Na een stevige wandeling kun je in het dorp prima terrecht voor Fish & Chips.

Trinity College

The Old Library van Trinity College is de moeite waard om te zien. Mijn ervaring leerde alleen dat een rondleiding over het terrein door een student niet van toegevoegde waarde is. Je kan ook alleen een kaartje voor de library aan de kassa kopen.

Trinity College

Bier, fietsen en park

Vergeet niet een biertje te drinken in de oudste pub van Dublin ‘The Brazen Head’ en te genieten van de Ierse muziek in de vele pubs van Tempel Bars district. Maak dan de volgende dag een fietstour met een guide of huur een stadfiets om vervolgens in één van de mooie parken bij te komen van de avond ervoor.

Football

Mocht je tijd over hebben is het een aanrader om een football match te zien van the boys in blue. De club van Dublin! Kijk het in een pub of in het stadion zelf. Een aanrader, de Dubs zijn erg fanatiek in supporten!

Ps. het gratis boekje ‘Dublin Pocket Guide’ staat vol met nuttige tips en bezienswaardigheden. Dus mocht je je minder goed voorbereid hebben of geen eigen guide bij hebben, heb je hier erg veel aan. Vraag erna in je hotel. En vergeet je wereldstekker niet!

Deze gastblog is geschreven door Zita van de Hulsbeek. Zita heeft net als alle andere bloggers een passie voor reizen en stedentrips. 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

4 Comments

  1. Astrid

    12 november 2015 at 09:14

    Gaaf zeg! Mooie verhalen, tips en foto’s!

  2. franciska

    18 november 2015 at 16:53

    Leuke blog, goede tips!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.