Vive Le Voyage

Fotoreportage: Dundee de stad van design, innovatie & architectuur!

De Schotse stad Dundee stond vroeger vooral bekend om jam, jute en journalistiek. Hierdoor is het één van de welvarendste steden in Schotland geworden. Dundee is door UNESCO aangewezen als City of Design en staat tegenwoordig bekend om innovatie, design en architectuur. De architectuur stamt uit de tijd van de welvarende jute eigenaren. Doordat zij goed verdiende aan de jute business, lieten de eigenaren de meest bijzondere huizen bouwen op de mooiste plekken van de stad. Innovatie en design zijn de pijlers waar Dundee zich de afgelopen jaren op gefocust heeft. Het resultaat mag er wezen!

Dundee Design

Met de aanwezigheid van het Dundee Contemporary Arts centrum, de komst van het Dundee Design Festival en het V&A museum (dat in 2018 opent) moet Dundee op het gebied van innovatie, design en architectuur op de kaart worden gezet. Dat Dundee volop in ontwikkeling is, blijkt uit de groei van boetiek hotels zoals Malmaison, hippe hotspots en winkels. Barbers, design winkels en moderne restaurants, je vindt het allemaal in de straten van Dundee en de komende jaren neemt dit alleen maar toe. Je ziet dit ook aan het straatbeeld, de jonge generatie van Dundee kleedt zich creatief en hip. Dundee heeft mij verrast als stad. Hieronder een indruk van deze vernieuwende stad:

Trap in Dundee’s Art Gallery & Museum

Trap in Dundee’s Art Gallery & Museum

Plein Dundee

Stadsplein in Dundee

Rivier Tay

Tay rivier

Dundee Contemporary Art Center

Dundee Contemporary Art Center

Dundee Design Festival

Dundee Design Festival in een oude drukkerij

Dundee stad

Dundee stad

Barber Dundee

Barber in Dundee

Hippe winkels

Hippe winkels

The Cartocon Store

The Cartocon Store

Spex Pistols

Spex Pistols winkel

Isabel ging voor Visit Schotland en Visit Dundee naar Dundee. De blog is gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Op zoek naar tips, lees dan 7x leuke tips om te doen in Dundee of laat je inspireren door Dundee, voor design en kunstliefhebbers!

Isabel is co-founder van ViveLeVoyage.nl en online strateeg in de wereld van toerisme & destinatiemarketing. Met haar bedrijf Sherpa’s Stories helpt ze toeristische organisaties het strategische pad uit te stippelen en de unieke verhalen in kaart te brengen. Haar grootste passie is reizen en haar droom is om Antarctica te bezoeken. Ze neemt je graag mee naar verrassende bestemmingen en laat je de onontdekte plekjes zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.