Vive Le Voyage

Een backpack kopen? Help! Waar moet ik op letten?

Literinhoud van een backpack

Waarop moet je nou eigenlijk letten bij het kopen van een backpack? Ik ben op onderzoek uitgegaan bij de outdoorwinkels Bever en Perry Sport. Als eerste werd me gevraagd wáár ik ga backpacken, en wat ik allemaal mee wil nemen. Een warm land? Misschien is rugventilatie handig. Een tent? Nee, niet aan mij besteed. Ik hou het bij hostels. Een 60 liter rugzak blijkt voor mij voldoende te zijn. Anders is het meer een gevalletje ‘rugzak, waar ga je met dat meisje naartoe?’. Bovendien moet ik het ook nog kunnen tillen.

Goede merken voor een trekkerstas

Lowe Alpine, Deuter, The North Face, Nomad, Osprey en Wildebeast blijken goede backpack-merken te zijn.

Handige tips

Leven uit een backpack kan er in mijn geval voor zorgen dat ik continu alles kwijt ben en op elkaar prop. Daarom is het handig om een tas te kopen die naast de bovenkant ook open te maken is aan de onderkant, of zelfs aan de voorkant (een beetje het idee van een koffer).

Een trekkingstas hoort op de heupen te rusten. Pas daarna is het de bedoeling dat je de rest van de tas afstelt op jouw eigen lichaam. Wanneer je naar een warm gebied gaat, kan het fijn zijn om een tas te hebben die niet direct tegen de rug aanleunt. Dit voorkomt natte ruggen bij aankomt op de bestemming. Wel zo fris. Bovendien ook handig bij het maken van een positieve eerste indruk. En die maak je daar keer op keer. (Tenminste, dat is de bedoeling.)

Prijs van een tas

De prijs van een nieuwe, goede backpack komt al snel uit op zo’n €100,- tot €200,-.

Accessoires voor een backpack

Wanneer je gaat vliegen is het aan te raden om een vliegtuighoes om je tas heen te doen. Zo’n tas bevat namelijk zoveel touwtjes en sluitingen dat deze gemakkelijk tussen de bagagebanden van het vliegveld kunnen blijven hangen, en daarnaast zorgt zo’n hoes ook nog eens voor extra veiligheid. Om het nóg veiliger te maken kun je een pacsafe aanschaffen. Wanneer je in een hostel slaapt kun je de tas daarmee vastbinden aan een bedpoot. Met een hoop waardevolle spullen op zak, kan dat natuurlijk nooit kwaad.

 

Vliegtuighoes backpack
Vliegtuighoes Osprey 45L – 75L

 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.