Vive Le Voyage

Een dagje Marokko vanuit Spanje

Hoe leuk is het om op één dag twee continenten te kunnen combineren! Een dagje Marokko is een super leuke dag trip vanuit Zuid Spanje. In Tarifa  kun je de ferry nemen en 30 minuten later sta je in Tanger, Marokko. Tanger is dé plek waar Europa en Afrika samenkomen.

Tanger

Tanger wordt ook wel de Witte Stad genoemd en biedt een mooie mengelmoes van islamitische, christelijke en joodse gemeenschappen en culturen. De stad is prachtig gelegen tussen de zee en schitterende bergen. Momenteel vindt er een economische heropleving plaats en dat zorgt ervoor dat Tanger in ontwikkeling is. Tanger’s economie is zeer afhankelijk van toerisme. De haven is de thuishaven voor vele miljonairsjachten.

Tanger

Bezienswaardigheden

 • De Medina (het oude stadsdeel) van Tanger vormt het hart van de stad. De Kasbah wordt de ziel van de stad genoemd. Dit is de Arabische handelswijk.  Hier kun je dwalen door de smalle straatjes en de typische Marokkaanse sfeer ervaren.
 • Shoppen in Tanger is leuk en goedkoop: kleding, kunstnijverheid, schoenen, leren artikelen, sieraden, aardewerk, tapijten, kruiden en specerijen.
 • Het Kasbah Museum is de moeite van een bezoek waard. Dit is het voormalige sultan’s palace. Het is klein, maar geeft een overzicht van het verhaal van de omgeving en biedt een oase van rust in de prachtige Sultan’s Garden.
 • Kleine Socco is een druk en klein pleintje en is gelegen in de Medina. Een aanrader is om hier op het terras een kopje muntthee te drinken.
 • Het is ook leuk om over de lange boulevards langs de stranden te wandelen. De stranden van Tanger zijn de grootste toeristische trekpleisters van de stad. De baai van Tanger strekt zich vanaf de haven uit over een lengte van 4 km.

Tanger Marokko

Zelfstandig of via een excursie?

Elke dag vertrekken meerdere ferry’s in de ochtend vanuit Tarifa. In de middag vertrekt er een ferry terug vanuit Tanger. De kosten zijn €32,- voor een retour. Vanaf de haven in Tanger ben je in 5 minuten lopen op de boulevard en in de Medina.

 • Zelfstandig: De tickets voor de ferry zijn gemakkelijk te boeken via de haven of via de vele reisbureaus in Tarifa. Dit kun je last minute regelen. Bij aankomst in Tanger kun je ervoor kiezen om zelfstandig de stad te gaan verkennen. Tanger is een kleine stad en je kunt alles gemakkelijk al lopende doen. Je kunt ook in de haven een gids inhuren. Er zijn meer dan voldoende officiële toeristische gidsen, die je helpen bij het bezoeken van de bezienswaardigheden in korte tijd. De tarieven zijn heel redelijk.
 • Excursie mogelijkheden: In Tarifa kun je een georganiseerde dagtocht boeken. De prijzen variëren van € 49,- tot €70,-.  Hierbij bezoek je de Medina, Kasbah en is de lunch inbegrepen. Samen met een groep en de gids loop je door het centrum van de stad, maar let op: je hebt maar ongeveer een half uur vrije tijd om zelf wat rond te kijken en souvenirs in te slaan.

Tip: Let op dat er een tijdsverschil is tussen Spanje en Marokko. In Marokko is het één uur vroeger.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

1 Comment

 1. Dais

  5 maart 2019 at 00:58

  Weet je waar ik de tijden kan vinden van vertrek van de boten?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.