Vive Le Voyage

Een hostel dat je aan een eerste baantje helpt rondom Sydney

Het lijkt me een goed plan om het eerste hostel in Sydney maar alvast te reserveren. Gewoon voor een paar nachten. Mijn richtingsgevoel is namelijk nog slechter dan die van een fred, en het is best wel een fijne gedachte om enigszins te weten welke kant ik op zal gaan als ik mijn eerste voetstappen op Australische bodem heb gezet. Omdat ik als doel heb om zo snel mogelijk aan het werk te kunnen (waar dan ook) heb ik gekozen om mijn eerste drie nachten te verblijven in het hostel Collaroy Beachhouse YHA. Veel backpackers die net geland zijn verblijven hier hun eerste nachten, omdat het personeel je ondersteunt bij het vinden van een job. Zij hebben de contacten, jij zoekt werk. Eén plus één is twee toch?! En oja, zo’n vijftig meter verderop ligt een van Sydney’s beste surfstranden.

 

Hoogstwaarschijnlijk plof ik daar de eerste paar dagen neer met mijn handdoekje en een veel te grote zonnebril, om eens te onderzoeken wat voor sixpacks er in Sydney te vinden zijn. En dan heb ik het niet over bier…

 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.