Vive Le Voyage

Een weekend ontsnappen aan Sydney? Ontdekt de Blue Mountains

Het mooie aan Sydney is de kans om binnen twee uur in the middele of nowhere te staan. Ik heb het over de Blue Mountains. Stap in Sydney in een trein op central station, en je bent direct onderweg naar de bestemming waar je op een sportieve manier helemaal tot rust komt.

Van Leura naar The Three Sisters

Mocht je nou niet direct in de toeristenmassa terecht willen komen, dan is het een aanrader om de trein te verlaten in Leura. Vanaf hier loopt er een hike route van een kleine twee uur dwars door de bush heen, met adembenemend mooie uitzichten. Voordat je aan de bushwalk begint, zou ik je graag willen adviseren om nog heel even bij Leura Gourmet Deli binnen te stappen. Hier kun je genieten van een lekker ontbijtje, of je verwent jezelf alvast met de ijs die ze serveren (en ik spreek uit ervaring: die is lekker!). Met een erg leuk uitzicht kun je even rustig opstarten, zodat je daarna helemaal klaar bent voor bushwalk nummer één. Als je de bordjes ‘Prince Henry Cliff Walk’ blijft volgen, dan moet dat helemaal goed komen.

The Three Sisters

Deze drie ‘dames’ samen vormen de beroemdste trekpleister van de Blue Mountains. Volgens de legende van de Aboriginals representeert deze ongewone rotsformatie drie zussen die zijn veranderd in steen. Tijdens je hike krijg je de mogelijkheid om deze drie zussen vanuit meerdere perspectieven te bekijken.

Eenmaal aangekomen bij het meest favoriete punt, zal je merken dat je in een stroom van toeristen belandt. Iedereen wil natuurlijk een eigen foto maken. Is het tijd voor lunch? Dan zit je hier goed. (En anders doe je maar net alsof het tijd is voor lunch). Het dichtstbijzijnde restaurantje is direct in zicht. Bestel een lekkere burger of een broodje en geniet van je uitzicht. Je zult de energie nodig hebben, want je bent waarschijnlijk nog niet uitgewandeld!

Via de Federal Pass door de bush

Na alle mooie uitzichten (en die overheerlijke lunch!) raad ik je aan om dieper de bush in te gaan. Neem de 900 traptreden omlaag, die je richting de Federal Pass laten lopen. Zo’n twee uur loop je midden in het woud, waar je zo nu en dan een waterval passeert. Niet verkeerd, toch! Mocht je vóór 16:50 uur bij de eindbestemming zijn, dan heb je de kans om de trein terug omhoog naar de bewoonde wereld te nemen. Ben je later? Dan zou ik vanaf daar kiezen voor de makkelijke route die je terugleidt naar de bewoonde wereld, oftewel de Furber Steps (en geloof me, daar zitten nog steeds genoeg traptreden in).

Ontbijten bij Leura GourmetBlue-Mountains-1

De hike kan beginnen…

Blue-Mountains-2

Zijaanzicht van de Three Sisters

Blue-Mountains-3

De beroemde Three SistersBlue-Mountains-4

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.