Vive Le Voyage

Een bezoek aan de Tour de France!

Chasse patate, tête de la course, Parijs is nog ver… Zomaar wat uitdrukkingen die bij de fanatieke wielerfans een belletje doen rinkelen. De Tour begon dit jaar spectaculair met elke dag een andere gele trui drager. Sinds de Pyreneeën zit Froome stevig in het geel en het algemeen klassement is dit jaar oranje gekleurd met Gesink en Mollema in de top-10.

Nederlandse Berg

Wie aan Nederland in combinatie met de Tour denkt, denkt al gauw aan helden als Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Gerrie Knetenman en Michael Boogerd. Stuk voor stuk populaire wielrenners in hun tijd als wielerprof. Maar ook de Alpe d´Huez. Door Nederlanders ook wel de ´Nederlandse Berg´ genoemd, dit vanwege de successen vroeger van Nederlandse wielrenners op de Alpe d’Huez.

5

Bocht 7

Ik had het voorrecht om twee jaar geleden tijdens het 100-jarig jubileum van de Tour, de renners live te mogen aanschouwen op deze berg. En dan ook nog in bocht 7. Bij de wielerfans zal er andermaal een belletje gaan rinkelen. Bocht 7 is de ‘sfeerbocht’ op de Alpe d’Huez, geheel oranje gekleurd. Te vergelijken met het sfeervak in een voetbalstadion…

Omdat we last-minute besloten om heen te gaan, zaten alle camping in de buurt al vol. Na enige research op internet en na het zien van verschillende sfeerfoto’s op de berg, waren we om. We besloten om gewoon heen te gaan, de berg op te rijden en ergens de tent op te zetten.

Allerlei scenario’s speelden onderweg door ons hoofd. Zou de berg nog open zijn voor auto’s? Is het überhaupt wel mogelijk je tent daar te droppen? Etc. etc. Maar om een lang verhaal kort te maken, alles ging vrij soepel. Geen controle aan de voet van de berg, binnen een uur stond onze tent en hadden we een mooie plek 20 meter vanaf de Nederlandse bocht 7.

Tent_tour

Wat namen wij mee?

  • Een simpele driepersoonstent
  • Een koelbox met eten en drinken
  • Een Nederlandse vlag

That’s it. Meer heb je ook niet nodig. Het leven op de berg is ietwat primitief, maar prima voor een aantal dagen. Douchen doe je met een tuinslang en er zijn enkele shops waar je eten/ drinken kan halen. Wij kwamen woensdagmiddag aan en verlieten de berg vrijdagmiddag. Tip: Drank is erg duur op de berg. Neem je eigen alcoholische dranken mee, of koop het in een supermarkt aan de voet van de berg.

Tip: ben je in het bezit van een wielerfiets, neem deze dan mee! Niets is mooier dan met de andere fans op de berg te fietsen!

Hieronder een sfeerimpressie van de Alpe d´Huez:

4

IMG_1575

Bocht 7

6

Pim houdt van muziek, sport en reizen. Graag combineert hij dit door van zoveel mogelijk muziek luisteren een sport te maken op reis. Volg zijn reisverhalen via ViveLeVoyage!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.