Vive Le Voyage

5x de hipste eettentjes op Strijp-S in Eindhoven

lunchen op Strijp-S in Eindhoven

Normaal stapten wij alleen uit op Eindhoven Station, vandaag deden we eens gek en zijn we uitgestapt op Strijp-S. Onze eerste indruk was erg industrieel en grauw, but don’t judge a book by its cover! We liepen rond en keken onze ogen uit. Lees hier de verrassende spots die wij op Strijp-S hebben ontdekt.

Vershal het Veem

Als je Strijp-S oploopt vanuit het station is het eerste waar je tegenaan loopt Vershal het Veem, dat verstopt zit in een parkeergarage. Het is zeker de moeite waard om naar binnen te lopen. Uitlopend van wijnbarretjes tot ijssalon en van een slager tot een bloemist, het is hier te vinden. Ga lekker zitten op een van de vele zitplaatsen die er zijn en kies op je gemak uit het diverse aanbod.

lunchen op Strijp-S in Eindhoven

Onder de Leidingstraat Eindhoven

Alles onder een dak vind je bij Onder de Leidingstraat! Koop hier je dagelijkse kleine boodschappen in de bio supermarkt die hier te vinden is. Mocht je van al die boodschappen honger hebben gekregen, dan kan je hier voor een schappelijke prijs voor elke maaltijd terecht.

Let op: vergeet niet je pin pas mee te nemen want je kan alleen met pin betalen.

Intelligentia ICE

De dag wordt al snel een cheat-day als je Intelligentia ICE hebt ontdekt. Deze unieke ijssalon op Strijp-S kan je niet voorbij lopen door het sprekende interieur en unieke ijssmaken, waar wij zeker van zijn dat jij er nog nooit van hebt gehoord of geproefd. Denk aan de smaak; ‘licor 43 swirl peach orange’ of ‘black cherry red wine’. Geloof ons, het smaakt net zo lekker als dat het klinkt.

lunchen op Strijp-S in Eindhoven

Het Ketelhuis 

Onmisbaar is het Ketelhuis. Erg centraal op Strijp-S vind je dit restaurant/café wat ’s ochtends tot ’s avonds geopend is. Met ingrediënten uit hun eigen ‘foodlab’ serveren zij de meest pure en indrukwekkende gerechten. Uit eigen ervaring kunnen wij de ijskoffie zeker aanraden. Op een zonnige dag zijn er genoeg hippe zitplaatsen om ultiem te kunnen genieten van deze unieke plek in het zonnige zuiden.

lunchen op Strijp-S in Eindhoven

Pastryclub

Als je bij Pastryclub naar binnen loopt valt de open ruimte gelijk op wat voor een echt wow-effect zorgt. In de enorme keuken zijn er altijd professionals bezig met het creëren van de mooiste en lekkerste patisserie. Alles wat je hier bestelt zie je voor je ogen gemaakt worden. Zou je dit zelf eens willen proberen te maken? Vraag dan gerust wat de mogelijkheden zijn voor cursussen en workshops!

lunchen op Strijp-S in Eindhoven

Wil jij een dagje naar Eindhoven, vergeet dan vooral het unieke Strijp-S niet!

Voor meer hotspots in Eindhoven lees je het blog ‘De leukste koffiespots in Eindhoven’.

Dit blog is geschreven door gastbloggers Mardi Bosch & Sibby Linders Molthoff, studenten van de opleiding Toerisme aan NHTV Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.