Vive Le Voyage

Het eiland Siquijor: Behekst of relaxt?

Nadat we Manilla en het zuiden van Cebu ontdekten was het tijd om naar Siquijor te varen. Filipijnen reizen niet graag af naar het eiland, lees in deze blog waarom niet! Voor ons was Siquijor een onwijs relaxt eiland, wat je prima in een dag met de scooter rond kunt rijden. In deze blog lees je handige reisroutes vanaf Cebu of Bohol en een handje vol tips voor Siquijor!

Reizen vanaf Cebu of Bohol

Het reizen tussen Cebu, Bohol en Siqijor is redelijk eenvoudig. Er zijn verschillende routes, tijden en maatschappijen beschikbaar. Wij reisden vanaf Liloan naar Santander (vertrektijd 10 uur). Vanaf deze port is het mogelijk een tricycle te nemen naar Damaguete, waar boten naar Siquijor gaan (vertrektijd 12 uur). Probeer bij aankomst op Siquijor direct uit te zoeken wat de reismogelijkheden naar andere eilanden zijn, voorkom op deze manier teleurstelling. Na een aantal dagen op het eiland vertrokken we ‘s avonds vanuit Larena met de langzame boot (4,5 uur) naar Tagbilaran op het eiland Bohol.

Tip: In Larena is de toeristpolitie bereid om tickets voor je te kopen!

02 Bootticket

Welkom op Siquijor

Laat je vanuit de haven met tricycle vervoeren naar een van de relaxte plekken aan het strand. Wij verbleven in San Juan wat het drukste deel van het eiland zou moeten zijn. Dat was het totaal niet, zelfs in het hoogseizoen (december 2015) voelde het rustig aan. In het hoogseizoen is het verstandig accommodatie te boeken. Een aantal keer zagen we teleurgestelde reizigers langs de weg lopen. Wist je dat Filipijnen niet graag afreizen naar het eiland omdat ze denken dat het behekst is. Ik las er een artikel over.

Tip: Wil je geld besparen? Loop dan de haven uit, weg bij alle rode tricycles. Je zult hier goedkopere opties vinden. Vanuit de haven betaal je 250 pesos naar San Juan.

03 Tricycle

Huur een scooter en geniet van het eiland

Verblijf in San Juan! Ons resort (lees: hutjes en een zwembad) had prima eten, gezellige medereizigers en een prachtige zonsondergang voor de deur. Wij houden ervan een scooter te huren en de omgeving te verkennen, zo zie je veel en ben je vrij te stoppen waar je wilt. De leukste bezienswaardigheid vonden wij de watervallen in Lazi. We hadden hier uren kunnen blijven. Lachen om de spelende mensen, springen van de rotsen en afkoelen in het water. Een fijne plek! Het Filipijnse streetfood is goedkoop maar niet mijn favoriet. Voor een smakelijk gebraden kip kun je plaatsnemen bij Rastaman Bar. Zoek je een restaurant met goed eten en een fijne sfeer? Ga dan voor Baha Ba’r.

Tip: Pinautomaten zijn te vinden in Siquijor en Larena. Je zult waarschijnlijk even moeten wachten, er staat vaak een rij.

05 Strand Charisma

01 Zonsondergang (uitgelicht)

15-daagse rondreis door de Filipijnen

Wij reisden in de kerstvakantie 15 dagen door de Filipijnen. Onze reis begon in Manila. Daarna vlogen we naar Cebu City en ontdekten het zuiden van Cebu. De eilanden Siquijor en Bohol zijn ook aanraders.

Arinda is verslaafd aan reizen, gek op onderwijs en heeft een sterke ondernemingsdrang. Tijdens het reizen wordt duidelijk dat zij een sociale onderneming op wil zetten in een ontwikkelingsland. Haar grootste droom wordt werkelijkheid als ze haar baan als leerkracht in Singapore opzegt. Vanuit Cambodja deelt zij reisverhalen en handige tips van over de hele wereld!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.