Vive Le Voyage

Elephant Jungle Sanctuary in Thailand

De laatste tijd verschijnen er steeds vaker negatieve berichten over dieren die in Thailand als toeristische attractie worden gebruikt. Ondanks deze berichten bezoeken nog steeds veel mensen Tijger Tempels in Thailand of maken mensen tochten door de jungle op de rug van een olifant. Een veel leukere en gezondere manier om bijvoorbeeld olifanten van dichtbij te kunnen zien is een bezoekje brengen aan de Elephant Jungle Sanctuary in Thailand.

De minder mooie kant van toerisme

Het lijkt misschien een super unieke en mooie ervaring, een tocht door de jungles van Thailand op de rug van een super tamme olifant. Wat veel mensen echter niet weten is dat de olifanten op een erg wrede manier tam worden gemaakt. Vaak worden de baby olifanten weggehaald bij de moeder, om vervolgens voor een lange tijd op te worden gesloten in kleine hokken. Hier krijgen de beestjes geen eten en worden vaak mishandeld tot ze geestelijk breken en de verzorger gehoorzamen. Ik heb recent een onderzoek gedaan naar de dieren die als toeristische attractie worden gebruikt voor mijn opleiding. Ik schrok van de grote hoeveelheden beesten die hiervoor worden ingezet. Net zoals veel andere mensen wist ik weinig van deze situatie af. Ik denk dat dit dan ook meteen de reden is waarom mensen nog steeds jungle tochten maken op de rug van een olifant, simpelweg omdat ze er te weinig van af weten.

Elephant Jungle Sanctuary

Gelukkig zijn er ook genoeg mensen in Thailand die de rechten van deze prachtige dieren voorop stellen. Elephant Jungle Sanctuary is een reservaat in Chiang Mai. Inmiddels heeft dit bedrijf 26 olifanten gered van de slechte omstandigheden waarin zij verkeerde. De olifanten leven verspreid over 5 prachtige ruime locaties waar alle voorzieningen zijn om de olifanten een geweldig leven te geven. De olifanten die gered zijn door de Elephant Jungle Sanctuary zijn natuurlijk super tam en zullen nooit meer zonder veel aandacht van de mens kunnen of terug het wild in.

CHIANG MAI, THAILAND - JUNE 26, 2015 : Tourist feeding banana for the elephant in Chiang Mai, Thailand.

De activiteiten

Bij Elephant Jungle Sanctuary zijn verschillende activiteiten ontwikkelt die helpen bij de zorg van de dieren en ook bijdragen aan het vermaken van de olifanten. Zo kun je helpen bij het voeren van de olifanten, helpen bij het geven van een modderbad en helpen bij het wassen van de olifanten in de rivier. Het is mogelijk om Elephant Jungle Sanctuary te bezoeken voor een halve of hele dag. Ook kun je er voor kiezen om te overnachten. Het geld dat verdient wordt bij de entree wordt besteed aan de verzorging van de olifanten. Ook wordt er hard aan gewerkt om extra geld in te zamelen om weer nieuwe olifanten te kunnen redden. Ik hoop dat het aantal geredde olifanten snel gaat groeien in Elephant Jungle Sanctuary!

acacc2_c930b68703c24b66acdae1c64f33d92f

Mocht je binnenkort naar Thailand gaan, breng zeker een bezoek brengen aan de Elephant Jungle Sanctuary.

Anne-Floor is een enthousiaste en chaotische levensgenieter. Haar grootste hobby's zijn reizen, fotograferen en schrijven. Ze is student toerisme aan NHTV in Breda en gespecialiseerd in marketing en communicatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.