Vive Le Voyage

Van Duinkerken naar Dover

Je kan natuurlijk vliegen, maar hoe leuk is het om naar Engeland met de boot te gaan! Zo kun je vanuit IJmuiden naar Newcastle afreizen. Wil je naar het zuiden van Engeland, neem dan de trein vanuit Calais of de boot vanuit Hoek van Holland dan wel Duinkerken. Ik heb voor een bootreis gekozen met DFDS Seaways van Duinkerken naar Dover en heb een aantal praktische tips voor je op een rij gezet.

Met de auto

Duinkerken ligt net over de Belgische grens in Frankrijk op circa 4 uur rijden vanaf Utrecht. Vanaf hier kun je onder andere met DFDS Seaways dagelijks afreizen naar Dover, waar over het algemeen 1 x per 2 uur een boot vertrekt.  Na het passeren van de ticket- en paspoortcontrole kun je de boot oprijden. Ben je eenmaal op de boot aangekomen, vergeet dan niet belangrijke spullen mee te nemen uit de auto. Tijdens de overtocht is het autodek namelijk afgesloten. En let goed op welk dek je geparkeerd staat als je de auto verlaat, anders is het lang zoeken als je eenmaal in Dover gearriveerd bent.

Met de auto

Aan boord

Er zijn diverse restaurants aanwezig waar je tijdens de overtocht van 2 uur terecht kunt voor een versnapering. De winkelliefhebbers kunnen terecht in de tax free winkel, waar ze vaak interessante aanbiedingen hebben of alvast geld wisselen bij het wisselkantoor. Behoefte aan een frisse neus? Op één van de buitendeks kun je uitwaaien of van het zonnetje genieten aan een van de picknick tafels.

Aan boord

Rijden in Engeland

Eenmaal in Engeland aangekomen staan er al snel borden richting de grotere plaatsen als Brighton, Ashord, Canterburry en London, die op een paar uur rijden van Dover liggen. Let hierbij op dat de afstanden in miles staan aangeven en niet in kilometers. Dit geldt ook voor de maximum snelheid. En vergeet natuurlijk niet om links aan te houden als je in Engeland de boot afrijdt.

Rijden in Engeland

Bestel online je ticket om te voorkomen dat je niet mee kunt. Een retour met de auto kost circa € 39,-. Kijk voor actuele ticket informatie op www.dfdsseaways.nl.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.