Vive Le Voyage

Eram Garden, de tuin van de hemel

Eram Garden (Bagh-e Eram) is één van de mooiste Perzische tuinen in Iran en ligt in Shiraz. Het is een paleistuin waar het prachtige Qavanhuis zich bevindt. Deze tuin is toegevoegd op de Unesco Werelderfgoed lijst en is een oase van rust in de drukke stad Shiraz.

In de Islamitische cultuur vertegenwoordigt de tuin de aardse versie van het paradijs. Het woord ‘paradijs’ komt uit het Perzisch en wordt letterlijk vertaald als ‘ommuurde tuin’. Eram is de Perzische versie van het Arabische woord “Iram” wat “hemel” betekent in de Koran. De naam Eram Garden verwijst naar de schoonheid van de tuin die op de “hemel” lijkt. Wat mij betreft is dat een zeer goed passende naam!

Wat is er te zien en doen?

In deze botanische tuin komen veel Iraniërs samen om te ontspannen, dus voornamelijk om te zitten en te wandelen. De tuin met de vijver zorgt voor de hoognodige verkoeling. Midden in de tuin ligt een sfeervol restaurantje waar je ijs en wat te drinken kunt halen!

Een leuk weetje is dat vanuit het oude Perzië het concept van de Perzische tuin zich heeft verspreid naar andere landen, zoals India waar de Taj Mahal een Perzische tuin bezit.

Bekijk hier de foto’s van deze “tuin van de hemel”!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Er is nog veel meer te doen in Shiraz, zoals het bezoeken van de graftombe van Hafez. Lees hier wat je nog meer niet mag missen als je in Shiraz bent!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.