Vive Le Voyage

Ervaar Botswana per boot

Ben je een safari liefhebber dan is Botswana voor jou het paradijs. Het land is dunbevolkt en meer dan 40% van het landoppervlak bestaat uit reservaten. De Kalahari woestijn slokt het grootste gedeelte van Botswana op. Botswana heeft veel buurlanden want het ligt ingeklemd tussen Zuid-Afrika, Zimbawe, Zambia en Namibië. De diamantenhandel heeft er voor gezorgd dat het een van de welvarendste landen van Afrika is. Ik neem je mee naar twee prachtige parken gelegen in het noorden van Botswana. De wereldberoemde Okavango delta in 2014 benoemd tot UNESCO werelderfgoed en Chobe National Park waar de grootste kudde olifanten ter wereld leeft.

Local polers delta

UNESCO Werelderfgoed – De Okavango Delta

Reis af naar de Okavango delta en wordt beloond met ongerepte en onaangetaste natuur. Onderga de weidsheid, ervaar het unieke water ecosysteem spot de vele mooie vogelsoorten en speur naar de Big Five. Je maakt kans om de zeldzame moerasantilope Red Lechwe of de wilde hond te treffen. Men ziet de Okavango delta als een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Terecht want het is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld. Het gebied bestaat uit eindeloze kanalen, beekjes, stroompjes, stukken grasland, eilandjes, moerassen en lagunes. Je kunt het natuurfenomeen zien als een enorme ondiepe kom. De kom wordt 1 keer per jaar gevuld door het kristalheldere overtollige regenwater afkomstig uit de hoogvlaktes van Angola. Het water wordt vervoerd door de levensader de 1400 kilometer lange Okavango rivier. De delta  is zelfs vanuit de ruimte zichtbaar en heeft de vorm van een hand.

Nijlpaard Chobe

Mokoro tocht door de Okavango delta

Ervaar de delta middels een avontuurlijke mokoro tocht. De verscheidenheid aan flora & fauna is ongekend. Een mokoro is een kano voor 2 personen gemaakt van een uitgeholde boomstam. Polers (mannen) duwen de kano met een stok voort door het moerasgebied. Smeer je vooraf goed in met deet en zonnebrand. Een petje is echt geen overbodige luxe als bescherming tegen de brandende zon. Laat je tussen de rietkragen door glijden en wordt verrast door het geplons en gespetter van nijlpaarden. Spot de vele prachtige soorten vogels of libellen. Geniet van de serene rust om je heen. Grote kans dat een olifant je vanaf de oever nieuwsgierig gadeslaat. Vaak wordt een mokoro tocht gecombineerd met een wandel safari. Je meert aan op een geschikte plek in de bush samen met een ranger ga je op pad. Kom oog in oog te staan met giraffen, olifanten of antilopen, een bijzondere ervaring.

Tip: Toegangspoort voor een bezoek aan de delta is Maun. Wil jij overnachten in de totale wildernis van de delta? Informeer bij gespecialiseerde bedrijven.

Chobe badende olifanten

Sunset cruise – Chobe National Park

Liefhebbers van olifanten opgelet, in dit park vind je de grootste olifantenpopulatie ter wereld. Een boottocht over de Chobe rivier bij zonsondergang mag je niet missen. Met een drankje in je hand kijk je naar kuddes badende olifanten, nijlpaarden, een krokodil die van de kant afglijd en schitterende felgekleurde vogels. Langs de oever kun je buffels, impala’s, zebra’s, giraffen en kudu’s zien die komen om te drinken. Als je geluk hebt komen zelfs leeuwen of een luipaard aanschuiven. Intussen kleurt de lucht oranje rood, een magische setting. Boek deze onvergetelijke excursie in Kasane.

Zonsondergang Chobe

Ellie is maatwerkspecialist, zij staat altijd open voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Ze heeft haar voetsporen in alle uithoeken van de wereld achtergelaten. Afrika heeft echter een bijzondere plaats in haar hart, India heeft haar het meest verwondert en Australië is waar het allemaal begon. Haar tip: Laat ruimte over voor het onverwachtse dat levert je de mooiste herinneringen op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.