Vive Le Voyage

Eten in Münster

Münster, de eeuwenoude stad op circa 3.5 uur rijden van Amsterdam bekend om de jaarlijkse Kerstmarkt en vijf kilometer lange groene fietspromenade. Een stad die alle ingrediënten heeft voor een weekend weg. Wil jij weten waar je kan eten tijdens jouw verblijf in Münster? Ik heb 5 restaurants voor je op een rij gezet.

Epi Boulangerie patisserie

Steeds vaker boek ik een hotel zonder ontbijt. Want was is er nu leuker dan kennis maken met de lokale ontbijt gewoontes. In Munster zijn er volop gelegenheden waar je vooral in het weekend uitgebreid kunt brunchen. Veel restaurants hebben een ontbijt buffet waar je voor een standaard bedrag uitgebreid kan ontbijten. Wil je liever geen buffet, dan is Epi Boulangerie patisserie een aanrader dat op enkele minuten wandelen van de Prinzipalmarkt aan de Alter Fischmarkt ligt. In de bakkerij verkopen ze niet alleen de lekkerste broden en taarten, je kan hier ook ontbijten, brunchen of lunchen. Een kop koffie met wat lekkers kan natuurlijk ook.

Burg Hulshof

In de omgeving van Munster liggen diverse kastelen en burchten. Dit zijn de perfecte locaties voor een lunch of diner. Op 11 km van Munster ligt Burg Hulshof, de burcht waar één van de bekendste dichters van Duitsland is geboren, Annette von Droste-Hülshoff. In de gewelvenkelder van de burcht is een café restaurant gevestigd waar je typische lokale Duitse aardappelgerechten kan eten, sandwiches of wafels met ijs. In de zomermaanden heeft de burcht een mooi zonnig terras op het binnenplein. Combineer een lunch met bezoek aan het Droste museum of wandel door het mooie aangrenzende wildpark of tuin.

Burg Hulsof Munster

L’osteria

De leukste restaurants liggen vaak aan de rand van de stad. Zo ook in Munster. Op de hoogte van het station vlakbij de fietspromenade ligt aan de Windthorststraßeeen het Italiaanse restaurant L’osteria. Ze maken hier de grootste pizza’s van Münster. Het is mij dan ook niet gelukt om de pizza op te krijgen. Ben je geen fan van pizza, dan kan je kiezen voor een mooie salade of pasta. In de weekenden is het gezellig druk. Wil je op een warme zomeravond dineren op het terras, reserveer dan een tafel.

Heaven

In Kreativkai, een echte wijk in opkomst in Münster, zijn diverse restaurants gevestigd aan de oude haven. Wil je het diner combineren met een gezellig drankje, dan moet je zeker naar Heaven gaan. In een oude loods is dit sfeervolle restaurant gevestigd, want door de strakke witte tafellakens en witte banken, heb je nauwelijks het idee dat je in een oude loods bent. In Heaven maken ze de beste vleesgerechten en bbq gerechten van Münster. Ben je geen liefhebber van vlees, dan heb je de keuze uit verschillende Thaise gerechten. Het leuke van Heaven is, dat na het eten het restaurant verandert in een club waar je tot in de kleine uurtjes kan dansen.

Kreativkai in Munster

Krawummel

Een geliefd restaurants onder de locals. In de Ludgeristraße is Krawummel gevestigd, een sfeervol biologische restaurant waar ze niet alleen biologische maar ook lactosevrije gerechten serveren. Ieder maand verschijnen er mooie nieuwe gerechten op de kaart,  van een aardappel kokos soep met groenten chips, tot hamburgers en falafel. Vergeet niet een cupcake te bestellen bij de koffie als dessert.

Daniëlle is een senior consultant in de non profit sector. Ze is niet alleen nieuwsgierig in haar werk, maar ontdekt ook graag de minder bekende plekjes van de wereld. Alles legt ze vast op beeld. Want fotografie is naast reizen één van haar passies. Beelden zeggen tenslotte vaak meer dan woorden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.