Vive Le Voyage

Eten op een cruise: dat smaakt zo!

Als je een cruise ziet als een varende all-inclusive vakantie heb je het eigenlijk voor een groot deel bij het rechte eind. Maar hoe zit het dan met de kwaliteit van het eten? Is het een grote gaarkeuken vol flauwe hap? Zeker niet! Bereidt je voor om een paar kilo’s extra mee terug te nemen naar huis (en dan bedoel ik niet IN je koffer).

Allereerst wil ik graag zeggen dat mijn ervaring van het eten op een cruise niet representatief is voor de beleving van het eten op alle cruises. Dit verschilt per rederij, per schip en per route! Mijn culinaire kijk is gebaseerd op het cruiseschip MSC Armonia van MSC Cruises met een vaarroute langs de Italiaanse kust.

Eten Cruise

 

Het ontbijt

Laat een ding duidelijk zijn, op een cruise is het onmogelijk om te komen van de honger. Eten en drinken is er altijd én overal. Ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm en in het á la carte restaurant en bestaat uit alles wat je ’s ochtends maar kunt wensen. Opvallend is dat er rekening wordt gehouden met alle landen. Een soort ontbijteditie van een reisje om de wereld. Er zijn onder andere Duitse würst belegsoorten, Franse zoete broodjes, Engelse scrambled eggs (yum!) en Amerikaanse cornflakes.

Diner op zee

Maar het diner, dat is pas een ervaring! Ons cruiseschip kent twee restaurants variërend in luxe. Wij dineerde in het ‘minder luxe’, maar in mijn ogen het absoluut luxe Marco Polo restaurant. Er is een vroege en een late zitting, waar gasten zich aan moeten houden (niet te laat komen!). Bij binnenkomst wordt je begeleidt naar ‘jouw’ tafel voor de reis. Aangezien wij met z’n tweeën waren werden we gekoppeld aan een ander paar, waar we iedere avond gezellig samen mee dineerde.

En toen kwam het, de kaart. Gerechten met namen waarbij ik een beetje begon te kwijlen. Onze persoonlijke ober Kumar serveerde ze een voor een. Maar waar de namen mijn hoofd op hol brachten waren de gerechten net iets onder mijn verwachting. Eerlijk is eerlijk, ze smaakte goed. Maar of ik in de zevende hemel van smaaksensatie was, nee dat niet. Ik snap het wel, ondanks dat het veruit beter was dan het buffet van een all-inclusive resort blijft het massa productie. Met honderden gasten per zitting is het een uitdaging voor de keuken om ieder hapje in je mond te laten exploderen. Het toetje maakte echter alles goed. De obers maakten er een show van, iedere avond weer. Onder begeleiding van muziek en licht kwamen ze achter elkaar met grote schalen vol sprankelende sterretjes de zaal in. Eten op een cruise is een feest!

eten-op-cruise-reis

Een cruise iets voor jou?

Redenen om te kiezen voor een cruise als vakantie zijn er genoeg: je ziet in een korte tijd veel verschillende plaatsen, er is tijd om te relaxen en te zwemmen, ‘s avonds diner je uitgebreid in een luxe restaurant, er zijn zoveel faciliteiten aan boord dat je kunt verdwalen en de service is uitstekend. Als je zin hebt om het grote avontuur een keer over boord te gooien om te kunnen relaxen, maar het niet helemaal wil loslaten is een cruise iets voor jou.

Ben jij weleens op cruise geweest? Laat een reactie achter. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.